Orel Fortuník: Beskydy nebudou otloukánek extraligy

Kladenští volejbalisté se zítra v druhém extraligovém kole střetnou ve Frýdku Místku s nováčkem soutěže celkem Beskyd (17.00). Trenér Kladenských orlů Milan Fortuník měl před utkáním svému týmu po domácí prohře s Prahou co říct.

Co jste hráčům nejvíce vytýkal?
Probrali jsme jak se zlepšit na přihrávce a následném útoku, v tom je hodně na čem zapracovat. V týdnu jsme samozřejmě nevynechali ani pilování podání a následné obrany. Nejsme spokojení jak se servisem, tak s vazbou mezi nahrávačem a útočníky.

Jaké poznatky jste nasbírali o soupeři?
To, že Beskydy porazily v prvním kole doma silné Brno, není náhoda. To jenom ukazuje, jak se na extraligu hráči připravovali a těšili. Jak moc jí chtěli hrát, protože se možná oprávněně domnívali, že na ni mají. V týmu je množství zkušených extraligových hráčů a ty doplnili cizinci, kteří jsou pro mužstvo přínosem. Podle mého názoru jejich největší oporou bude bývalý reprezentant Široký. Beskydy doma určitě nebudou lehkým soupeřem. I když jsou nováčkem, tak je nelze považovat za otloukánka extraligy. Navíc je vede zkušený trenér Přemysl Kubala, který svého času v šestkovém volejbale byl nejen blokař, ale zkoušel to i na smeči. K tomu je výborný beachvolejbalista. Je to bojovník, který dokáže velmi dobře svůj tým vyhecovat.

Kdy k zápasu vyrážíte?
Jedeme až zítra. Mužstvo pojede do Ostravy vlakem a pak je zbytek výpravy, který jede auty, převeze do Frýdku. Zpátky jedeme auty. Nechceme riskovat, že mužstvo zůstane viset na dálnici…

Zdroj: http://www.vasekladno.cz/sport/volejbal/11006-orel-fortunik-beskydy-nebudou-otloukanek-extraligy