Orel van Haarlem: Věřím, že se rychle zlepšíme

Do volejbalového týmu Kladenských orlů se vrátil jako jedna z výrazných posil. Nahrávač Daan van Haarlem, miláček kladenského publika z doby, kdy se mužstvo okolo něj probojovalo do finále play off, má v této sezoně opět na hřišti plnit roli „orlího“ esa. Ovšem první kolo v podání Kladna na domácí palubovce v utkání s Prahou citelně drhlo. Dokáží formu Kladenští orli vyladit do soboty, kdy hrají na hřišti Beskyd?

Čím to, že Kladnu proti Lvům nepřišla forma?
Podle mne je to jen o čase, kdy budeme zcela hrát to, co chceme, naši hru. Tolik špatného zase v utkání s Prahou z naší strany nebylo. Máme chuť vyhrávat, trénujeme naplno, já žádný vážný problém nevidím (usmívá se). Šlo o první zápas, věřím, že tam, kde máme rezervy, se rychle zlepšíme.

Porovnejte současný kladenský tým s tím, který jste před lety opouštěl se ziskem titulu vicemistra extraligy…
Porovnat se dají na konci téhle sezony (směje se). Tehdy jsme měli velmi silný tým. Ten letošní má výborný základ, který doplnilo silné účko Okošanovič. Ale říct nyní, že tohle mužstvo je lepší, to nelze.

Kromě Kladna jste si extraligu zahrál také v dresu Karlovarska. Znáte ji tedy velmi dobře. Jaká podle vás bude síla kladenské konkurence v tomto ročníku?
Nedokážu si přesně vysvětlit, jak je možné, že se česká extraliga sezonu po sezoně zlepšuje, že její úroveň nějaký čas třeba nestagnuje. Týmy, které jsme před lety jasně poráželi, nakoupili kvalitní hráče a jak už některé zápasy prvního kola napověděly, o překvapení rozhodně nouze nebude.

Zdroj: http://www.vasekladno.cz/sport/volejbal/10999-orel-van-haarlem-verim-ze-se-rychle-zlepsime