Zápas jako na houpačce… Komentář k zápasu od Tomáše Hýského

Duel mezi domácími Orli a Lvi Praha se hned na úvod sezony proměnil v pětisetovou bitvu.

Oba celky chtěly ukázat, co během přípravy natrénovaly a troufám si říct, že ne vždycky se vše zadařilo podle představ, hlavně z pohledu domácích.

První sada byla vyrovnaná od prvních výměn. Žádný balon nebyl ztracený. Vedli jsme ve střední části ještě 15-12, kde se skóre přelévalo ze strany na stranu, Orli vedli o 3 body. Trenér hostů si vzal timeout a od té doby se domácím Orlům nevedlo téměř nic, stav 16-17 a rychlý obrat ve skóre donutil Forbese sáhnout po oddechovém čase. Bohužel jsme se do vedení v koncovce setu již nedostali, hlavně díky skvělému servisu hostů. A skóre hostů narostlo na konečných 19-25. Zkusit podpořit tým přišel Méďa za Hýzyho, ale ani on nedokázal odvrátit zkázu.

Druhá sada a její začátek ukázal, že Orli zapomněli rychle na ztracený první set a nastoupili se vší parádou. Stav 4-1 po výborných servisech a hned první střídání na straně hostů. Douglas šel ven a nahradil ho Svoboda. Stav 9-6, kde si hosté berou první timeout, ale v jízdě kladenských se nic nemění a dále tlačí na servisu a po obraně skládají důležité balony. 12-8 však nevydrží dlouho a během jednoho postavení je srovnáno. Domácí se nevzdávají a do koncovky jdou s vedením o dva body. A nakonec se jim set daří vyhrát 25-23.

Třetí sada a její začátek, tahanice bod po bodu až do chvíle, kdy na servis přichází Mihajlovic a svými šesti servisy (čtyři k lajnám), které už podle mě do konce sezony nezopakuje… Levá, pravá, levá a pravá a dva servisy mezi hráče. Tím Praha odskakuje na rozdíl 5ti bodů a tento náskok vydrží až do konce setu. Naneštěstí kladenští snahou dotáhnout Lvi, tak svými šesti pokaženými servisy v řadě, projeli střední pasáží jako nic a konečné skóre 19-25 a vedení Lvů 2-1 na sety mluvilo za vše.

Čtvrtá sada vypadala jako na domácí porážku a od úvodu se Lvi dostali do vedení 6-2, Flady pustil do hry Mikyho následný timeout Forbese a skóre?! Nejen že se vyrovnalo, ale domácí se vrátili do zápasu 10-7. Bohužel toto nevydrželo dlouho a opět ve střední pasáži se vše vyrovnalo a začalo se znovu 15-15. Naštěstí 7-mi body v řadě se Orli opět utrhli Lvům z tlamy a skóre 22-15 ukázalo, že i domácí umějí a nevzdávají se. Konec setu 25-17 a opět vyrovnáno 2-2 na sety. Dělba bodů je jasná…

Pátá sada, kladenští začali na vítězné straně, ale stav 0-3 tomu neodpovídal. Tak začala opět dotahovací jízda a při změně stran byli Lvi ve vedení o pouhý bod. Ovšem po pár výměnách a skóre 10-10. Jenže od té chvíle se nepodařilo přihrát a bylo po zápase. Praha vítězí 15-10 a (3-2 na sety)

Co říct závěrem, klasický první zápas sezony, lehce nervózní, ale na druhou stranu hodně bojovný a i to se počítá a také máme první bod do tabulky.

Děkujeme všem fandům za našlapanou halu, příště vám návštěvu vrátíme vítězstvím

Díky Hýzy