FOTO: Volejbalisté Kladna načali sezonu porážku v pětisetové bitvě

Kladno odstartovalo volejbalovou sezonu těsnou bitvou proti pražským Lvům. Orli tahali od úvodu za kratší konec a museli dotahovat, přesto zápas natáhli až do tie breaku. V něm už ale byli úspěšnější hráči z hlavního města, kteří si tak z Kladna odvezli dva body. Kladeňáci berou na úvod sezony bod.

Na úvod sezony se na Kladně hrálo před výbornou kulisou. V rámci sportovní kladenské soboty totiž vyrazila na volejbal pořádná řádka hokejových fanoušků, kteří měli s lístkem z hokeje vstup zdarma. A i když přišli namlsaní z krásného a napínavého zápasu, ani na volejbale nemuseli být zklamaní! Čekala je totiž hned pětisetová bitva! „Atmosféra byla skvělá, děkuji našim fanouškům a doufám, že to takhle bude celou sezonu,“ pochvaloval si Miloš Vemič z týmu Orlů.

Přesto ale domácí na konci nemohli být příliš spokojení. Těsnou bitvu totiž nezvládli a v tie breaku Pražanům podlehli. V prvním setu se blýskl nahrávač van Haarlem, který na servisu udělal sérii šesti bodů, posléze se stejná věc povedla ale i hostům, kteří už si svůj náskok uhájili. To druhá sada už patřila kladenským hráčům, kteří soupeře ani na moment nepustili do vedení a srovnali stav. Obdobně ale zvládli třetí set pražští Lvi.

Ve čtvrtém setu mohlo být definitivně rozhodnuto. Kladno prohrávalo zakrátko už 2:6, zabojovalo ale a vítězstvím v sadě si došlo alespoň pro bod! Ve zkrácené hře se pak radovali z vítězství hosté, kteří si tak z Kladna odvezli dva body. „Byl to první zápas sezony, takže jsme byli trochu nervózní a pod tlakem. Hráli jsme hodně nahoru dolů. Chvíli jsme hráli dobře a chvíli jsme měli problémy na přihrávce,“ hodnotil utkání Miloš Vemič.

V kladenském dresu se výrazně uvedl Srb Stefan Okosanovič, který mužstvo posílil v létě a hned v prvním zápasu zapsal 27 bodů! Na druhé straně byl nejvýraznější Slovinec Matej Mihajlovič, který zaznamenal po 23 bodech.

Další utkání sehrají kladenští volejbalisté příští sobotu od 17 hodin ve Frýdku-Místku na půdě celku Black Volley Beskydy, který v prvním kole porazil Brno 3:1.

Kladno – Praha 2:3

Sety: -19, 23, -19, 17, -10. Diváci: 851.

Kladno: Zajíček (11), Vemič (9), Hýský (13), van Haarlem (6), Sobotka (4), Okosanovič (27), libero Moník. Střídali: Mikulenka (2), Kuboš.

Zdroj: https://kladenskelisty.cz/200386/foto-volejbaliste-kladna-nacali-sezonu-porazku-v-petisetove-bitve/