Volejbaloví orli vyhráli v pravý čas

V posledním přátelském utkání před zahájením extraligy porazili volejbalisté Kladna tým Ústí nad Labem 3:2 (25:14, 18:25, 20:25, 25:21, 15:13).

Po nevydařených přípravných turnajích, kde byla o kladenskou výhru téměř nouze, se orli chytili náznaku formy drápkem v pravý čas a soupeře ze severu Čech silou vůle přehráli. „Bohužel, ani dnes, stejně jako po celou přípravu, jsme neudrželi vyšší úroveň výkonu po celý zápas. Postupně se ze hřiště vytrácíme, po několika málo chybách začneme být odevzdaní. Takhle se hrát nedá,“ konstatoval kouč orlů Milan Fortuník.

V prvním setu působilo Kladno velmi suverénně. Orli dobře přihrávali, tlačili soupeře servisem i rychlou nahrávkou. Chvílemi byli schopní zapojit do hry i „pajp“. Ovšem v dalším průběhu utkání od svých zbraní kladenští hráči ustoupili a dali vyniknout soupeři. „Po prvním setu jsme přistoupili na udřenou odbíjenou. Jako kdybychom si přestali věřit. Do soboty je ale na vyladění sebedůvěru čas,“ doplnil trenér Kladna.

V sobotu začnou orli sezonu domácím duelem s pražskými Lvy.

Sestava orlů: Sobotka, van Haarlem, Vemič, Okošanovič, Hýský, Zajíček, libero Moník (náhradníci Mikulenka, Kuboš a Vostárek).

Diváků: 73.

Zdroj: http://www.vasekladno.cz/sport/volejbal/10971-volejbalovi-orli-vyhrali-v-pravy-cas