Volejbalistům ťukla forma v závěru turnaje

Kladenští volejbalisté si z turnaje v Odoleně Vodě medaili nepřivezli, ale v jeho závěru jim ťukla forma.

Tři porážky, jedno vítězství, to je bilance extraligových orlů z víkendového turnaje pěti týmů v Odoleně Vodě. Kladno nestačilo na Rakušany, domácí tým ani na pražské Lvy. Kladenští orli se radovali pouze z vítězství nad Zlínem. Přesto nepříznivá bilance jejich trenéra Milana Fortuníka potěšila: „První dva zápasy jsme předvedli katastrofální hru. Ale další dva jsme zase odehráli tak, jak jsem si představoval. Vypadá to, že se dostáváme čtrnáct dnů před zahájením extraligy do formy, která odpovídá tomuto období.“

Orli mají před extraligou na programu ještě středeční utkání v Ústí nad Labem. „Tam už bychom rádi do sestavy zařadili i naše tři reprezentanty Zajíčka, Sobotku a Moníka,“ dodal kladenský kouč. Tým tak na bloku i liberu posílí o hráče, kteří pomohli Česku vybojovat na aktuálním mistrovství Evropy osmifinále. Extraligu zahájí Kladno pátého října v šest hodin večer v domácí sportovní hale proti Lvům Praha.

Turnajová sestava orlů: na smeči Hýský, Vemič, Kuboš, na liberu se střídali Vostárek s Kolouškem, nahrávka Fortuník a van Haarlem, na účku nejvíce odehrál Okošanovič a na blocích Mikulenka a junior Nekvinda.

Zdroj: http://www.vasekladno.cz/sport/volejbal/10924-volejbalistum-tukla-forma-v-zaveru-turnaje