Pohár města Kladna si odvezlo Karlovarsko, domácí tým skončil třetí

Volejbalisté Kladna zapsali na domácím turnaji dvě porážky a jednu výhru a v kvalitní konkurenci skončili na třetím místě. Z vítězství poháru města Kladna se radovali hráči Karlovarska, kteří se umístili před francouzským týmem Nancy. Čtvrtá skončila Příbram.

Kladeňáci vstoupili do domácího turnaje pátečním soubojem proti Karlovarsku, kterému podlehli 1:3 na sety. Utkání přitom protáhli až ve třetím setu, ve kterém jako jediném si s pozdějším vítězem celého turnaje věděli rady. Druhý hrací den si pak pořádající celek poradil s Příbramí. Tu přetlačil v napínavé pětisetové bitvě 3:2!

V odpoledním střetnutí se pak měl kladenský tým utkat o druhou příčku s francouzským hostem z Nancy, který v předešlém dni porazil Příbram suverénně 3:0. Kladeňáci ale zápas proti zahraničnímu sokovi nezvládli. Do utkání nevstoupili dobře a až postupně se začali rozehrávat k lepším výkonům. I tak ovšem neurvali ani set a museli se smířit s porážkou 0:3. „Nechali jsme se hodně zatlačit na soupeřově servisu,“ litoval po posledním utkání Ondřej Fortuník z kladenského celku.

Kladeňáci tak na svém domácím turnaji skončili na třetí příčce, horší byla pouze Příbram, která zapsala tři porážky, z nichž dvě byly velmi těsné. Oběma českým soupeřům podlehla po vypjatých bitvách shodně 2:3. „Oproti předchozím týdnům je to o něco lepší, na druhou stranu děláme zatím strašně moc chyb, což nás v koncovce vždycky vytrestá. Na tom musíme zapracovat,“ hodnotil uplynulý turnaj kladenský Fortuník.

Pohár města Kladna si odvezlo Karlovarsko, které na turnaji nenašlo přemožitele. Vedle Kladna (3:1) a Příbrami (3:2) porazilo i Nancy (3:0). Francouzský tým padl pouze s vítězem turnaje a v konečném součtu bral druhou příčku.

Pro kladenské volejbalisty odstartuje nová sezona naplno 5. října, kdy odehrají první kolo extraligy proti týmu VK Lvi Praha. „V týmu je pohoda a trénujeme dobře. Tím, že je tu hodně nových hráčů, ale dlouho trvá se sehrát. Musíme být trpěliví a sehrát se s kluky. Zároveň věřím, že to bude lepší, až se nám vrátí tři reprezentanti,“ zakončil vyprávění o turnaji Fortuník.

O pohár města Kladna

1. VK Karlovarsko
2. Grand Nancy VB
3. Kladno volejbal cz
4. VK Příbram

Zdroj: https://kladenskelisty.cz/199022/pohar-mesta-kladna-si-odvezlo-karlovarsko-domaci-tym-skoncil-treti/