Trenérka mladších žáků Kačka Svobodová: „Sezona byla úspěšná!“

Mladším žákům Kladna skončila sezóna. Jaká byla? 
„Překvapivě úspěšná a tím pádem i radostná. V září jsme byli šestkovým volejbalem takřka netknutí. Na konci sezóny jsme hráli na dva, nebo i na jednoho nahrávače, podle potřeby a standartně jsme přebíhali jako dospělí. Výkonnostně udělali kluci obrovský kus práce. Výsledkově : 2.místo v KP 6, 3.a 4.v KP 4, několik předních umístění v modrém minivolejbale. Dále pak těsný smolný nepostup na MČR mladších žáků.“

Jak se s hráči pracovalo?
„Krásně, protože je v tomto věku nemusíte k ničemu nutit. Mají v sobě přirozenou soutěživost, touhu po vítězství a schopnost nasávat nové informace. Vlastně jediný těžký úkol pro trenéra je přesvědčit je o tom, že je pro ně do budoucna důležité důsledně pracovat na správné technice. A neplatí tu žádné : „Ano, trenére, ale….??

Kdo si zaslouží pochvalu ?
„Všichni, kdo dobře a často trénovali a zúčastňovali se turnajů. Pokud jde o hráče šestkového volejbalu, pak všech osm statečných. Za celou sezónu nebyl ani jednou nikdo zraněný, nebo nemocný. Naprosto neuvěřitelná věc. Porušili jsme to až na finálovém turnaji v Příbrami, kdy si bohužel Michal přetrhal vazy v kotníku.(Tímto mu přejeme brzké uzdravení).Kádr tvořili tři hráči ročníku 2006, dva roč. 2007 a tři roč. 2008, tedy tým neskutečně mladý.
Kapitán David P.- talent od Boha, postupně z něj rostl skutečný lídr týmu.
Vojta C.- zažil svou první pořádnou tréninkovou a herní sezónu, jeho hlavní parketa by měla být v obraně na síti.
Kuba K..- největší srdcař v týmu, bojovník a chytrá hlavička. Schopný zahrát na každém postu.
Michal K.- sportovec tělem i duší, tvrdý a nebojácný kluk. Možná budoucí lídr.
Kuba H.- také skvělý herní typ, soutěživý a odvážný útočník s tahem na branku.
Matěj K.- na svůj věk technicky velmi na výši, talent od přírody. Může být jednou mozkem týmu. Spíše rozvážný, než emotivní.
Vojta S.- stejně jako Matěj má dar okamžité nápodoby správného technického provedení. Týmový hráč, který umí oslavit bod.( Neměl by tolik diskutovat s trenérkou.?)
Lukáš S.- benjamínek týmu, který se svou obrovskou pílí v tréninku a bojovností při hře dotáhl na starší hráče. Klobouk dolů za to, jak se jako žák čtvrté třídy zhostil své role nahrávače.
Jako tým si kluci sedli a byla radost je trénovat a pozorovat při hře.“

Co další sezóna ? Jak se změní kádr ?
“ Tak jako u našeho A týmu: základní šestku již máme pod smlouvami . ?? Neboli, všichni hráči 2007 a 2008 zůstávají, v jednání jsou nějaká hostování a musíme naučit šestky další svoje hráče. Všechny, kdo se na tom budou podílet, tedy čeká Big Challenge !?
Budeme pokračovat v hraní KP 6, KP 4 a modrého minivolejbalu. Pokusíme se postoupit na MČR mladších žáků.“