Orli dolétali, zbylo na ně čtvrté místo

Volejbalistům Kladna skončila sezona. Uzavřeli ji sérií čtyř porážek, přičemž nezvládli ani druhý duel o třetí místo. V Ostravě podlehli 0:3 a tím přenechali domácím bronzové medaile.

Po dvou stříbrech tak vyšli naprázdno. Na druhou stranu pro domácí borce to byla sezona snů. Do bojů o medaile se totiž s nimi nepočítalo. Za to, že ve čtvrtfinále vyřadili loňského mistra Karlovarsko a teď si poradilo také s vicemistrem republiky, si placky zasloužili.

„Za prvé bych chtěl moc pogratulovat kolegovi Honzovi Václavíkovi, který z ostravského týmu vyždímal naprosto maximum. Zaslouženě obsadili třetí místo,“ uvedl kladenský asistent Petr Klár a vyzdvihl na soupeři skutečnost, že měl větší šťávu, touhu po úspěchu a přehrál je i z pohledu bojovnosti.

„To byly naše silné zbraně, když se nám nedařilo. Teď nás v tom přehráli,“ řekl s tím, že nechce nic vyčítat týmu. Naopak si sám nasypal popel na hlavu.

„Beru za osobní selhání, že jsme s týmem pracovali devět měsíců a nedokázali jsme některé hráče přesvědčit o správnosti systému, na kterém jsme si tři roky zakládali. Bohužel tomu nevěřili a neakceptovali to. Když tomu nevěří jeden dva hráči tak se nemůže vyhrávat,“ uvedl Klár a dodal, že takoví hráči musí odejít, nebo případně složí funkci sám. „Opakuji, že to je moje chyba,“ doplnil.

V úvodní sadě šli Slezané do koncovky s pětibodovým náskokem. Orli však při servisu Sobotky snížili na 22:21. Pak ale za to vzal Dvořák, jehož dvě podání set ukončila.

V druhé části domácí měli náskok až pět bodů, Kladno se ještě kouslo, snížilo na 20:18, jeho sok však větší drama nepřipustil.

To platilo i v posledním dějství, v němž Slezané zvyšovali náskok až na osm bodů (23:15).Orli ještě zabojovali, ale ztrátu sérií čtyř bodů pouze snížili. Ostrava pak vytlučenými bloky využila první mečbol.

Ostrava – Kladno 3:0.
Sety: 21, 22, 19. Čas: 88 min. Esa: 7:2. Bloky: 4:5.
Kladno: Zajíček (9), Vemič (8), Habr (6), Hýský (5), Sobotka (5), Baranov (12), libero Moník. Střídali: Marel, Piskáček.

Zdroj: https://kladensky.denik.cz/ostatni_region/orli-doletali-zbylo-na-ne-ctvrte-misto-20190422.html