Orli padli. K medaili mají blíže Slezané

Až tie break rozhodl, že v sérii o třetí místo extraligy mají dál k bronzovým medailím volejbalisté Kladna, kteří na své palubovce podlehli Ostravě. Ta může v pondělí ve své hale slavit zisk nečekané medaile.

Pátý set rozhodl servis hostů. Konkrétně rakouského reprezentanta ve službách Slezanů Mennera. Smečařova dvě esa znamenala vedení o čtyři body (6:10) a z toho už se Orli nedostali. I proto, že právě o podání se v utkání opřít nemohli.

„Máme nulový servis. Přijde mi až ženský. Musíme tam být odvážnější, stejně jako na útoku,“ podotklo  libero poražených Milan Moník a s tím, že se od nich odklonilo i štěstí, byť mu šli maximální bojovností naproti.

Kouč vítězů Jan Václavík se obával, zda jeho svěřenci budou dost toužit po úspěchu. „Vyhráli jsem  tie break, takže chtěli,“ usmíval se ostravský kormidelník, který v minulosti hájil barvy Kladna a dodal, že byli odvážnější než soupeř a v důležitých chvílích jim zafungoval servis. „Často nám pomohl, i když to ještě nebylo tak, jako v sezoně,“ řekl s tím, že je vítězství do pondělní odvety nakopne. „Na Kladně se fakt těžko vyhrává,“ dodal.

Kladno – Ostrava 2:3.
Sety: -20, 20, -22, 18, -11. Diváci: 500. Čas: 118 minut. Esa: 6:12. Bloky: 14:12.
Kladno:  Baranov (14), Zajíček (16), Vemič (16), Habr (6), Hýský (14), Sobotka (7), libero Moník. Střídali: Marel, Blažek.

Zdroj: https://kladensky.denik.cz/ostatni_region/orli-padli-k-medaili-maji-blize-slezane-20190418.html