Kladenští orli se do finále nepodívají, Liberec byl proti

Hráči Kladno volejbal cz čtvrtý semifinálový duel proti Dukle Liberec nezvládli. V domácím prostředí prohráli 1:3, stejně jako celou semifinálovou sérii. Přesto pokud se ohlédnou za celým ročníkem 2018/19, musí být spokojeni.  Osmifinále v CEV Cupu, finále v Českém poháru a semifinále v Uniqa extralize.

Kladno volejbal cz – Dukla Liberec 1:3 (19, -20, – 23, -21)

Orli začali excelentně. Po výborných servisech i zásazích na síti vedli rychle 9:2. Skóre postupně narůstalo až na 14:5. Devítibodový náskok však domácí příliš sebeuspokojil. Liberec pomalu začal snižovat ztrátu až na 17:13 a pak dokonce 18:16. Domácí se však včas vzpamatovali, dostali se do čtyřbodového náskoku 21:17 a ten udrželi až do konce sady.

Druhé pokračování nabídlo trochu jinou podívanou. Trenér hostů Michal Nekola prostřídal hned několik hráčů, což Dukle hodně pomohlo. Liberec vedl 4:8, domácí se dotáhli na 9:10, ale za chvíli již byl opět stav o čtyři míče (13:17). Orli ještě snížili na rozdíl dvou bodů 16:18, ale to bylo vše. Severočeši naopak zvýšili na 16:20 a dotáhli sadu do úspěšného konce.

Rozjetý Liberec pokračoval v nátlakové hře i ve třetím dílu. Téměř celý set si udržoval vedení o dva, tři body. Kladnu se podařilo ze stavu 16:19 třemi úspěšnými míči vyrovnat a potom domácí vedli o bod do stavu 22:21. Hosté se však trojicí úspěšných bloků dostali do vedení 22:24 a nakonec nesmírně důležitou bitvu vyhráli.

Začátek čtvrté sady připomínal pro Kladno katastrofu. Domácí v hlubokém útlumu prohrávali 1:9. Trenér Fortuník reagoval nasazením Piskáčka a Marela, ale hosté byli v euforii, vedli 2:11 a 7:16. Orli se za stálé podpory výborného publika v koncovce lepšili, dvakrát dotáhli ztrátu až na rozdíl pouhých tří míčů, ale více jim Liberec nedovolil. Cesta Fortuníkových  svěřenců v letošním ročníku extraligy tak skončila v semifinále.


„Celou sérii jsme zoufale útočili. Občas jsme si pomohli úspěšným blokem nebo servisem, ale Liberec byl lepším týmem a zaslouženě postupuje,“ uvedl krátce, ale výstižně kouč Milan Fortuník .


Sestava: Habr, Baranov, Vemič, Hýský, Zajíček, Sobotka – Moník. Střídali: Blažek, Marel, Piskáček, Vostárek. Rozhodčí: Grabovský – Kovář. Diváci: 980. Utkání trvalo: 125 minut.

Konečný stav série: 1:3

Zdroj: https://kladenskelisty.cz/192167/foto-kladensti-orli-se-do-finale-nepodivaji-liberec-byl-proti/