Nálet orlů Dukla přežila. Kladno čeká boj o třetí místo

Kladenští volejbalisté na domácím hřišti neodvrátili semifinálový mečbol Liberce. Kladenští orli – Dukla Liberec 1:3 (25:19, 20:25, 23:25, 21:25).

„Kladno se trefilo do servisu a my nechytli začátek,“ uvedl po úvodní sadě liberecký Aleš Správka. Kladno v tomto setu uhrálo ze servisu tři esa, hosté dvě. Nejvíce bodů ze všech hráčů uhrál Baranov (5).

Hosté do druhé sady vstoupili lépe a nepustili orly do fatálního náskoku. „Druhý set jsme začali nervózně a taky jsme doplatili na nepřesnou hru,“ konstatovalo kladenské libero Moník.

Ve třetí sadě odešla domácím nahrávka. Šanci dostal juniorský reprezentant Piskáček. Rozjetou Duklu pomohl zastavit a na sedmnáctém kladenském míči opět přenechal místo zkušenému Habrovi. Čtyři body v řadě a k tomu Baranův účinný servis nedokázaly koncovku setu otočit na kladenskou stranu. Tři orlí esa na servisu proti liberecké nule k výhře nestačily.

Ve čtvrtém setu domácí zpočátku vyklidili pozici a hostům usnadnili sběr bodů. Vzepětí orlů přišlo pozdě. Liberec si postup do finále už vzít nenechal. V něm se střetne s Českými Budějovicemi. Kladenští orli zakončí sezonu soubojem s Ostravou o bronzové medaile.

Sestava orlů: Vemič, Zajíček, Hýský, Sobotka, Habr, Baranov, libero Moník (Marel, Koloušek, Jachnicki, Piskáček, Walisch, Blažek, Vostárek, Sedlář).

Diváků: 740

Zdroj: http://www.vasekladno.cz/sport/volejbal/10106-nalet-orlu-dukla-prezila-kladno-ceka-boj-o-treti-misto