Volejbalové drama rozhodli Orli v tie breaku

Semifinálová série volejbalové extraligy mezi Kladnem a Libercem se v pátek určitě vrátí do středních Čech. Orli svého soka po nervydrásající řežbě porazili 3:2 a do úterního utkání pod Ještědem půjdou za stavu 1:1.

První sada vyzněla pro hosty, od druhé Kladenští výrazně zlepšili servis a otočili na 2:1. Ve čtvrté části byli stále o krok vepředu a měli k dispozici i mečbol, přesto ji prohráli, když Dukla svoje první vedení v setu přetavilo na první pokus ve vyrovnání.

Také v tie breaku na tom byli lépe Orli (5:3). Pak ale prohrávali 9:11 a začala se nad nimi stahovat mračna. V tu chvíli se postavil k servisu Vemič a z jeho podání vytěžili domácí klíčové čtyři body. Utkání pak zakončili na první pokus chybou soupeře.

Na otázku, čím se utkání zlomilo, řekl smečař vítězů Miloš Vemič, že neví.

„Zápasy play off jsou velké nervy. Psychicky to byl moc těžký zápas, protože u nich jsem hráli velmi špatně a tady jsme museli. I když jsme prohráli první set, hráli jsme celkové dobře,“ řekl Srb v kladenských službách s tím, že moderní volejbal se odvíjí od servisu.

Právě jeho podání nakonec rozhodlo. „Já to dnes podával dobře, stejně jako ostatní kluci. Musíte být psychicky stabilní a dát do toho maximum.“

Ač venku panovalo krásné počasí a duel vysílala přímým přenosem televize, přišlo do haly na sedm stovek diváků. „Udělali nám perfektní atmosféru a už kvůli nim jsme museli vyhrát,“ usmál se Vemič.

Kouč Liberce Michal Nekola musel skousnout letošní třetí porážku od Kladna v poměru 2:3. „Dnes jsme ale mohli dostat větší nálož,“ uvedl.

„Jsem rád, že se kluci nepoložili. Pomohla tomu i lavička. Hráči, kteří přišli ze střídačky tomu pomohli a odměnou nám byl návrat do utkání. Nemáme se za co stydět,“ řekl liberecký kormidelník, jenž velkou část utkání nechal sedět svého klíčového borce Štokra. „V prvním setu se mu nepovedlo pár útoků,“ vysvětlil Nekola.

Kladno – Liberec 3:2.
Sety: -22, 12, 20, -24, 12. Čas: 136 minut. Diváci: 700. Esa:10:4. Bloky:11:10.
Kladno: Zajíček (13), Vemič (15), Habr (6), Hýský (13), Sobotka (8), Baranov (16), libero Moník. Střídali: Marel, Vostárek, Blažek (1).

Zdroj: https://kladensky.denik.cz/ostatni_region/volejbalove-drama-rozhodli-orli-v-tie-breaku-20190406.html