Dukla Liberec nenechala kladenské Orly vzlétnout

Nečekaně hladký průběh mělo první semifinále mezi volejbalisty Dukly Liberec a Kladno volejbal cz. Severočeši po solidním výkonu vyhráli jednoznačně a zaslouženě 3:0.

Dukla Liberec – Kladno volejbal cz 3:0 (22, 23, 10)

Začátek úvodního setu se hostům vůbec nepovedl a brzy prohrávali 6:1. Postupně se však dostávali do hry. Nejdříve srovnali na 9:9 a v průběhu druhé třetiny úvodního dějství se dostali dokonce do vedení 12:14, potom i do nadějného náskoku 14:17. Dukla však dokázala zareagovat a vyrovnala na 18:18. V rozhodující fázi si Štokr a spol. vytvořili náskok dvou míčů, který udrželi až do konce a ještě navýšili.

Kladnu „utekl“ i začátek druhé sady, kdy domácí podporováni svými fanoušky vedli postupně 10:6 a potom i 14:8. Svěřenci kouče Fortuníka začali ztrátu postupně snižovat a dostali se až na stav 18:17. Liberec si dobrým servisem a bloky získal až čtyřbodový náskok a zdálo se, že je rozhodnuto. Středočeši povedenými akcemi vyrovnali na 23:23, ale Dukla získala důležitý dvacátý čtvrtý bod a dobře postavenými bloky proměnila hned první setbol.

Vedení 2:0 na sety definitivně domácí uklidnilo, zvláště, když i ve třetím díle šli rychle do vedení 4:1. Hosté úplně rezignovali, postupně prohrávali 10:3 a 15:7.  Ke zvratu nepomohly ani oddechové časy kladenského trenéra a zbytek se proměnil v exhibici domácích, kteří deklasovali hosty rozdílem dvou tříd o plných patnáct bodů!

„Samozřejmě, že jsem zklamán. Utkání rozhodly naše chyby v koncovkách prvního a druhého setu. Zvláště druhý jsme měli zvládnout. Náskok 2:0 Duklu samozřejmě uklidnil a třetí sadu nehodnotím, protože jsme úplně ‘odešli’. Liberec vyhrál zaslouženě, ale nemyslím si, že by podal tak výborný výkon, spíše jsme mu výhru ulehčili my. Nepovedly se nám začátky setů, kdy jsme měli hodně nepřesností a dělali chyby. Na druhé straně si vážím, že právě v úvodních dvou sadách jsme hru vyrovnali. Nic se neděje. Prohráváme 0:1 a víme, že pokud chceme postoupit do finále, stejně musíme v Liberci jednou zvítězit,“ nedělá z výsledku tragédii trenér Milan Fortuník.

Sestava: Habr, Baranov, Vemič, Zajíček, Hýský, Sobotka – Moník. Střídali: Blažek, Marel, Piskáček. Rozhodčí: Fink – Činátl. Diváci: 950. Zápas trval: 78 minut.

Stav série: 1:0

Zdroj: https://kladenskelisty.cz/191700/dukla-liberec-nenechala-kladenske-orly-vzletnout/