Kladenští orli si na Duklu Liberec věří

Po nervydrásajících bitvách se statečně vzdorujícími hráči týmu Volejbal Brno se kladenští orli mohou soustředit na dalšího soupeře, kterým bude nesmírně těžká Dukla Liberec. Fanoušci tak dostanou znovu příležitost povzbuzovat Baranova, Vemiče, Zajíčka a spol.

Hráči Kladno volejbal cz prošli nečekaně pořádně trnitou čtvrtfinálovou cestou. „Všeobecně se soudilo, že Brno bude relativně lehkým soupeřem. Přesvědčovali nás o tom všichni, navíc první utkání jsme poměrně hladce zvládli. Brňané se však ukázali jako velmi dobře připravený tým v čele se skvělým univerzálem Stefanem Okošanovičem. Navíc je veden výborným stratégem, trenérem Ondrou Markem, jenž dokázal svoje svěřence na nás připravit spolu s psychologem Petrem Hanákem,“ přiznává asistent trenéra Petr Klár.

Moravský celek si dvěma výhrami v řadě vybojoval mečbol, který mohl proměnit na domácí palubovce. „Musím přiznat, někde vzadu jsem měl strach, že pro nás sezona rychle skončí,“ říká pravá ruka kouče Fortuníka. „Obával jsem se hlavně zostuzení, zvláště potom, co jsme ve spolupráci s Centralem Kladno připravili na celý duben marketingovou akci, kdy na billboardech uvidíte tváře našich hráčů, ale pro nás po vyřazení již sezóna skončí. Kluci se naštěstí semkli a dokázali zvládnout jak čtvrtý, tak i pátý zápas, i když jsme všichni měli nůž na krku.“

Orli se teď mohou již v klidu připravovat na svého semifinálového soupeře, Duklu Liberec. Severočechy Kladeňáci v základní části dvakrát porazili, pokaždé nejtěsnějším poměrem 3:2. „Teď už nervozita z našich hráčů spadla, protože postup do semifinále extraligy znamená, že bez ohledu na konečný výsledek pro nás bude sezóna úspěšná. Pochopitelně, že bychom rádi postoupili do finále a vybojovali titul,“ věří svým hráčům Petr Klár.

S Duklou Liberec mají orli z posledních let příznivou bilanci. Dvakrát ji už vyřadili právě v semifinále play-off, úspěšní byli i v letošní Uniqa extralize. Tým se opírá především o nejlepšího českého hráče poslední dekády Jana Štokra. „Můžeme vycházet z toho, že v obou utkáních letošní sezóny se nám podařilo Štokra pokaždé ublokovat, zastavit. Dukla je určitě favoritem souboje, disponuje kvalitním kádrem. Bude jí chybět zraněný Petr Šulista a právě to by mohla být naše určitá výhoda, protože Vemič s Hýským jsou určitě kvalitnější než smečaři Liberce.  Blokaře máme srovnatelné, ale rozhodnout by právě mohla síla na smeči. Když bych měl prognózovat, na kolik utkání se semifinále bude hrát, tak po třech zápasech série neskončí. Vidím to na čtyři střetnutí a samozřejmě s naším postupem do finále,“ je přesvědčen optimisticky naladěný kladenský asistent.

„Chtěl bych touto cestou poděkovat předchozímu i současnému vedení kladenské radnice. Právě díky Magistrátu města Kladna a jeho finanční podpoře můžeme začít postupně připravovat tým i na příští sezónu. To byla alfa a omega případného pokračování naší cesty v Kladně, kdy jsme s trenérem Milanem Fortuníkem vytyčili cíl vyhrát titul mistra České republiky. Doufám, že tomu tak bude i nadále, když si volejbal vybojoval v Kladně díky kvalitním výkonům pozici sportu číslo 2. Zároveň chci pozvat naše skvělé fanoušky na sobotu, kdy nás doma čeká druhý zápas s Duklou Liberec, aby si přišli užít atmosféru společně s námi,“ konstatuje závěrem Petr Klár.

Semifinále play-off začne ve středu 3. dubna od 19 hodin v Liberci a pokračuje v sobotu 6. dubna od 17:15 v Kladně. Třetí utkání se uskuteční v úterý 9. dubna od 17:00 opět na severu Čech. Pokud série nebude rozhodnuta, odehraje se další zápas v Kladně v pátek 12. dubna od 18 hodin, případné rozhodující střetnutí by bylo na programu v pondělí 15. dubna od 17 hodin v Liberci.

Zdroj: https://kladenskelisty.cz/191602/kladensti-orli-si-na-duklu-liberec-veri/