Orli letí dál, příští zastávka je Ještěd

Volejbalisté Kladna nakonec přece jen udolali Brno a postoupili do semifinále play off, kde je stejně jako loni čeká Liberec. Rozhodující pátý duel vyhráli ve své hale 3:1. S mladíky z moravské metropole to však opět neměli snadné.

Hosté ve třetím setu snížili na 2:1, byť Kladno mělo k dobru vedení 15:11. „V tu chvíli nás potrápil Okošanovič. Nebylo ho jak ubránit. Bojovali jsme s tím. Vždycky si však našel místo,“ uvedl blokař vítězů Vladimír Sobotka.

Hostům navíc začal chodit servis. Ještě lepší ale na něm byl právě Sobotka, který i třemi esy pomohl k vedení 10:3. „Podání byla naše jediná cesta,“ podotkl reprezentační blokař.

Orlům pomohla i červená karta Okošanovičovi zaplacená bodem pro Kladno. Kouče Brna Ondřeje Marka nadzvedla, protože se podle jeho soudu v utkání nesportovně zachoval i domácí univerzál Branov, jenž beztrestně zatleskal rozhodčímu.

„Jsem ale rád, že jsme škarohlídům, kteří říkali, že jsme znectili extraligu, ukázali, že to není pravda. Byli jsme domácím vyrovnaným soupeřem, bohužel se dnes v některých momentech ukázala naše nezkušenost,“ řekl Marek s tím, že je šťastný za to, jak se v sérii prezentovali.

Přiznal, že před pátým duelem měl obavy, aby Kladno nenavázalo na suverénní výkon z posledního utkání v Brně. „Od začátku jsem ale viděl, že není v takové pohodě,“ podotkl.

Další kladenský reprezentační blokař Adam Zajíček přiznal, že po závěrečném servisu Okošanoviče do sítě (mečbol), z nich spadl minimálně dvanáct kilo těžký balvan.

„Zaplaťpánbu, že Láďa Sobotka měl ve čtvrtém setu na podání sérii. Nemyslím si, že by jinak tenhle zápas dopadl jak dopadl. Náš výkon totiž začal upadat a Brno se dostávalo na koně,“ řekl a dodal, že soupeř podával neskutečné výkony.

„Líbilo se mi mentální nastavení jeho mladých hráčů. Do všeho šli naplno, všechno takticky zvládali, byl tam drajv a chtíč, to co nám chybí,“ řekl Zajíček.

Kladno – Brno 3:1.

Sety: 23, 19, -23, 21. Čas: 109 minut. Diváci: 900.

Kladno: Baranov (13), Zajíček (13), Sobotka (9), Vemič (11), Hýský (9), Habr (6), libero Moník. Střídali: Blažek, Marel.

Zdroj: https://kladensky.denik.cz/ostatni_region/orli-leti-dal-pristi-zastavka-je-jested-20190331.html