Volejbalisté Kladna po solidním výkonu odvrátili konec sezóny

Hráči Kladno volejbal cz zvládli těžkou pozici a dokázali zvítězit na půdě celku Volejbal Brno zaslouženě po dobrém výkonu v poměru 0:3 a stav série tak srovnali na 2:2. Rozhodující utkání o postup do semifinále se bude hrát v Kladenské sportovní hale v neděli 31. března. Začátek utkání není zatím znám.

Volejbal Brno – Kladno volejbal cz 0:3 (-15, -21, -21)

Hosté měli před utkáním velmi obtížnou pozici. Vemič a spol. věděli, že pokud v Brně prohrají, tak pro ně sezóna nečekaně rychle skončí. Ovšem vrhli se na soupeře od samého začátku. Podařil se jim úvod prvního setu, kdy si vybudovali solidní čtyřbodový náskok. Když šli do vedení 13:18, zdálo se, že je nic nemůže zastavit, zvláště když Brnu nevycházela jejich nejsilnější zbraň, servis. Domácí sice zabojovali snížili na 15:18, ale to bylo z jejich strany vše. Potom přišel na podání Hýský a doservíroval až do samé koncovky!

Po změně stran domácí hnáni bouřlivou kulisou zabrali a ujali se nadějného vedení 5:1. Hosté dokázali srovnat na 8:8 a potom začala bitva o každý míč. Brněnský celek se zlepšil na servisu a udržoval si náskok jednoho, dvou bodů až do stavu 19:19. Pak přišla rozhodující chvíle Středočechů, kteří zvýšili na 19:22 a náskok si již nenechali vzít.

Brněnský kolektiv i ve třetím dějství hodně dřel. Rozdíl tří míčů Fortuníkových svěřenců ještě zlikvidoval a sám se dostal do dvoubodového náskoku 15:13. Kladeňáci však stačili brzy zareagovat a překlopili skóre ve svůj prospěch na stav 17:21. Fanoušci doslova dohnali Brno ke snížení na 20:22, ale více jim hosté již nedovolili a vezou domů nejen vítězství, ale hlavně postupovou naději na semifinále.

„Určitě nám hodně pomohla řada pohovorů s hráči, kdy jsme se detailně bavili hlavně o taktice. Kluci se semkli a předvedli velmi dobrý týmový výkon. Důležité bylo, že jsme dokázali ve druhé sadě zastavit trhák Brna a zvládnout koncovky, stejně jako chvíle, kdy byla na našich hráčích znát určitá nervozita a dělali jsme chyby. Těch se však nevyvaroval ani soupeř. Teď nás však bude čekat možná ještě větší bitva. Brno ukázalo, že dovede vyhrát venku, stejně jako se to povedlo nyní nám. Uvidíme, kdo bude nakonec šťastnější,“ konstatuje závěrem trenér Milan Fortuník.

Sestava: Habr, Baranov, Vemič, Zajíček, Hýský, Sobotka – Moník. Střídali: Blažek. Rozhodčí: Pecháček – Gall. Diváci: 635. Zápas trval: 82 minut.

Stav série: 2:2

Zdroj: https://kladenskelisty.cz/191233/volejbaliste-kladna-po-solidnim-vykonu-odvratili-konec-sezony/