Skvělí Orli si vynutili rozhodující zápas

Volejbalisté Kladna si v pravou chvíli vzpomněli na hru, která je zdobila v nejvydařenější části sezony. Ve čtvrtém utkání čtvrtfinále play off podali sebevědomý, odhodlaný, koncentrovaný a týmový výkon, kterým v Brně dokráčeli k hladké výhře 3:0. Vynutili si tak pátý rozhodující zápas, který bude hostit v neděli kladenská hala.

„Bylo to jiné kafe. Jsem rád, že kluci pochopili, že i když mají mnoho i reprezentačních zkušeností, musí v play off bojovat. Bez srdíčka to nejde. V tom jsme byli od začátku lepší,“ pochvaloval si druhý kouč Kladna Petr Klár s tím, že taktika byla společným dílem trenérů a hráčů.

„Kluci ji pak na hřišti pečlivě dodržovali,“ dodal. Klíčový hráč Brňanů Okošanovič zaznamenal pouze sedm bodů. „Byli jsme na něj připraveni. Když nehraje, jde jejich výkon dolů,“ doplnil Klár a pozval diváky na neděli,aby zaplnili halu tak, jak se na vrcholící sezonu patří.

V prvním setu za stavu 18:15 po Kladno se postavil za základní čáru univerzál Baranov a set doservírval, přičemž pomohla kvalitní obrana v poli i na síti.

Orlům ale utekl začátek druhého dějství (1:5), záhy však vývoj otočili (9:8) a vedení už nepustili. V posledním setu sice hosty vystrašilo dělové eso obávaného Římala na 22:20. Jeho následné podání však šlo do autu, aby posléze Baranov na první pokus utkání ukončil.

Brno – Kladno 0:3.
Sety: 15, -21, -21. Čas: 78 minut. Stav série: 2:2.
Kladno: Baranov (13), Zajíček (9), Sobotka (5), Vemič (8), Hýský (8), Habr (5), libero Moník. Střídal: Blažek.

Zdroj: https://kladensky.denik.cz/ostatni_region/skveli-orli-si-vynutili-rozhodujici-zapas-20190328.html