Orli budou odvracet mečbol

Volejbalisté Kladna nestačili v třetím čtvrtfinále na Brno a ve čtvrtek budou na Moravě čelit předčasnému konci sezony.

Kladno vstoupilo do utkání famózně. Po excelentním výkonu jednoznačně vyhrálo úvodní set (25:15) a namlsalo fanoušky. Od druhého dějství ale na palubovce vládlo Brno, kterému šel náramně servis, výborně bránilo v poli a hlavně na jeho straně nescházely energie a nadšení.

Výsledkem byla zasloužená výhra 3:1. Loňský vicemistr a jednoznačný favorit série tak je na pokraji vyřazení.

„Bohužel to je o jednom hráči, kterého nejsme schopni ubránit. Univerzála Okošanoviče jsme dokázali ubránit jen v prvním utkání,“ povzdechl si druhý trenér Kladna Petr Klár s tím, že si nedokázali rychlou hrou počkat na svoji silnou stránku – servis, obrana. Srb v brněnských službách zaznamenal 26 bodů oproti 12 domácího univerzála Baranova.

Na druhou stranu pochválil Brno, které servírovalo na maximální hranici rizika. „Je to play off a na to jsme měli být připravení my všichni, včetně trenérů,“ doplnil a přiznal, že se předčasně viděli v semifinále.

Trenér vítězů Oldřich Marek čekal, co na ně Kladno po porážce na Moravě 0:3 vymyslí. „Po prohraném prvním setu jsem řekl klukům, že jsou dobře připravení. Nevím, zda tomu věřili, párkrát se nám ale povedl servis a od té fáze jsme byli lepší a hlavně bojovnější,“ uvedl a dodal, že rozdíl mezi týmy byl i ve výkonech univerzálů.

Kladno – Brno 1:3.
Sety: 15, -18, -22, -18. Čas: 91 minut. Diváci: 500. Stav série: 1:2.
Kladno: Zajíček (8), Vemič (12), Habr (5), Hýský (7), Sobotka (5), Baranov (12), libero Moník. Střídali: Marel (2), Blažek.

Zdroj: https://kladensky.denik.cz/ostatni_region/orli-budou-odvracet-mecbol-20190325.html