Nečekaný propadák volejbalistů Kladna na brněnské palubovce

Senzace na úkor hráčů Kladno volejbal cz se konala na palubovce celku Volejbal Brno. Domácí po výborném výkonu „přejeli“ favorita série  za pouhou hodinu jednoznačně 3:0 a vyrovnali tak stav na 1:1.

Volejbal Brno – Kladno volejbal cz 3:0 (23, 14, 20)

Hosté nastoupili v obvyklé základní sestavě a od prvních míčů bylo jasné, že Brno se bude snažit Středočechům co nejvíce znepříjemnit život. Kladnu se na rozdíl od domácích vůbec nedařilo na servisu. První sada byla vyrovnaná až do úplné koncovky. Za stavu 23:23 poslal Hýský svoje podání do autu a následně Srb Okošanovič tvrdou smečí získal pro svůj tým vedení.

Všeobecně se čekalo, že hosté po změně stran zaberou. Bohužel opak byl pravdou. Ze stavu 5:5 brněnský tým „utekl“ na rozdíl pěti bodů, na což nedokázali svěřenci trenéra Fortuníka vůbec zareagovat. Domácí v obrovské euforii získávali bod za bodem, zatímco Středočeši úplně rezignovali a nakonec prohráli propastným rozdílem jedenácti bodů.

Z útlumu se kladenský celek nedostal ani ve třetím pokračování. Brno získalo náskok tří míčů ještě před polovinou setu a když po druhém oddechovém času zvýšilo až na 19:14, bylo prakticky rozhodnuto. Na nepovedeném výkonu nic nezměnily ani timy kladenského kouče a Brněnští tak k obrovské radosti domácího publika v pohodě dovedli střetnutí do úspěšného konce.

„Začátek byl z naší strany plný nepřesností, naproti tomu Brno se dostávalo do hry a zvládlo i koncovku úvodní sady. Musím přiznat, že od druhého setu byli domácí lepším týmem a zaslouženě zvítězili. Na jejich herní euforii jsme nenašli žádnou účinnou protizbraň. Připouštím, že naši hráči byli po prvním střetnutí až příliš sebeuspokojení, ba mysleli si, že půjde všechno samo. Každý se musí nad sebou zamyslet. Od neděle se již začneme připravovat  na pondělní utkání,“ nehovořilo se dobře při hodnocení kouči Milanu Fortuníkovi.

Sestava: Habr, Baranov, Vemič, Zajíček, Hýský, Sobotka – Moník. Střídali: Blažek, Marel. Rozhodčí: Gall – Grabovský. Diváci: 250. Zápas trval: 65 minut.

Stav série: 1:1

Zdroj: https://kladenskelisty.cz/190902/necekany-propadak-volejbalistu-kladna-na-brnenske-palubovce/