Kouzla zbavení Orli ostrouhali

Volejbalisté Kladna budou hrát čtvrtfinále s Brnem minimálně na čtyři zápasy. V druhém duelu čtvrtfinálové série si v moravské metropoli uřízli ostudu, když za pouhých 67 minut prohráli hladce 0:3! Napravit to mohou v pondělí, kdy je v Kladně na pořadu třetí zápas (18.00).

„Nenacházím žádné pozitivum. Do dalších zápasů musíme jít s pokorou. Omlouvám se našim fanouškům, kteří vážili dlouhou cestu,“ prohlásil zklamaný druhý kouč poražených Petr Klár s tím, že doplatili na přemíru jistoty, že utkání v pohodě vyhrají.

Podle kladenského kouče o výsledku rozhodla koncovka první části. Od stavu 18:18 totiž hosté zkazili čtyři servisy a tím soupeři výhru víceméně darovali. „Odehráli jsme to lajdácky. Ukázkově jsme posadili mladého protivníka do sedla. Pak už byl nezastavitelný,“ povzdechl si Klár.

V dalším průběhu Brno riskovalo na servisu a vycházelo mu to podobně jako v základní části, kdy vyhrálo na Kladně 3:1.

„Místo abychom hráli trpělivě, tak jsme do toho bušili jako do vrat. Můžeme si za to sami,“ doplnil Klár.

Pouze úvodní sada nabídla vyrovnanou partii. Domácí díky esu Truonga vedli 23:21, na druhé straně Hýský odpověděl stejnou mincí a srovnal na 23:23. Mimochodem, byl to jediný přímý bod Kladna v utkání! To bylo strany hostů vše.

Druhé dějství bylo rychlým procesem. Kladno od začátku tahalo za kratší konec a ve finále z toho byl debakl 14:25.
Poslední část se lámala za stavu 7:6 pro Orly. Domácí třemi body skóre otočili a od té chvíle vicemistra do hry nepustili. Utkání ukončili na druhý pokus.

„Nemyslím, že bychom se na to vykašlali. Soupeř na co sáhl, to složil nebo čapnul v poli,“ uvedl kapitán Kladna Tomáš Hýský a litoval, že v prvním setu nesložili pár bodovek. Pak by se utkání zřejmě odvíjelo jinak.

Brno – Kladno 3:0.
Sety: 23, 14, 20. Čas: 67 minut.
Kladno: Baranov (5), Zajíček (4), Vemič (10), Habr (3), Hýský (11), Sobotka (6), libero Moník. Střídali: Marel (1), Piskáček, Vostárek.

Zdroj: https://kladensky.denik.cz/ostatni_region/kouzla-zbaveni-orli-ostrouhali-20190322.html