Orel Filip Habr: Mám ještě rezervy

Na základní část zapomeňte. V úterý vstupuje volejbalová extraliga do vyřazovacích bojů. Z čtyř středočeských celků se mezi posledních osm dostaly Kladno a Odolena Voda, která zvládla předkolo s pražskými Lvy. Teď ji čeká Liberec.

Kladenští  večer ve 20.10 hodin vyzvou před televizními kamerami Brno, jemuž na své palubovce v listopadu podlehli 1:3. Od té doby Moravané oslabili o zkušené hráče, tudíž velkým favoritem je český vicemistr z předešlých dvou sezon.

„Ale hodnotit Brno jako lehkého soupeře, nejde. Sice postrádá dva výborné hráče, má však spoustu jiných, kteří umí solit servis. Když jim půjde, mohou hrát dobře s každým,“ zůstává při zemi kladenský nahrávač Filip Habr.

Kladno se o brněnském servisu přesvědčilo ve zmíněném utkání a zejména podání srbského univerzála Okosanoviče mu činilo značné potíže. „Myslím, že to byl jeho nejlepší zápas v extralize,“ podotkl Habr s vědomím, že to bude také kladenském servisu a obraně.

„Od začátku musíme hrát maximálně soustředěně a nedat soupeři pocit, že má šanci,“ řekl s tím, že i jeho tým má plno borců, kteří podání umí. Koneckonců on sám zaznamenal v základní části ze všech hráčů extraligy nejvíc přímých bodů – 55.

„Mám ještě rezervy a doufám že to bude ještě lepší. O esa ani tak nejde, důležitější jsou delší série na podání,“ řekl tvůrce kladenské hry.

Pro Orly hovoří i fakt, že oproti mladším Brňanům mají s play off víc zkušeností.

„Budou ale hrát uvolněně. Nemají co ztratit, a to je vždycky nebezpečné,“ mínil Habr a pochvaloval si spolupráci s poslední kladenskou posilou, ruským univerzálem Baranovem.

„Mám pocit, že spolu hrajeme čtyři roky a ne jen pár týdnů. Nikdy si na nic nestěžuje a do všeho jde naplno,“ vysekl Habr poklonu svému spoluhráči a přiznal, že jsou moc rádi, že ve čtvrtfinále nenarazili na úřadujícího mistra Karlovarsko, což reálně hrozilo.

Zdroj: https://kladensky.denik.cz/ostatni_region/filip-habr-mam-jeste-rezervy-20190318.html