Ti nejlepší nikdy nespí! Vicemistr vyzve v přípravném utkání mistra extraligy

Ještě než volejbalisté Kladna vyzvou v 1. utkání čtvrtfinále play off extraligy Brno, odehrají přípravný zápas. Na sobotu 16. března si pozvali volejbalové mistry z Karlovarska.

Utkání začne v Městské sportovní hale v 11.00 hodin a diváci mají volný vstup. Jak prozradil hlavní kouč Orlů Milan Fortuník, je možné, že návštěvníci uvidí varianty, s nimiž se v oficiálních zápasech nemohou setkat. Jelikož jde o přípravu na vyřazovací boje, bude na ně utkání zaměřeno. „Třeba se domluvíme, že hráč nebude podávat jednou, ale třikrát,“ nastínil Fortuník. “Možná ale budeme hrát normálně. Záleží, jak se s trenérem soupeře domluvíme,“ usmál se hlavní kormidelník loňských vicemistrů s tím, že se odehrají minimálně čtyři sety.

K blížícímu se play off, se váže perlička. Druhý duel mezi Kladnem a Brnem bude v pátek hostit moravská metropole, přičemž se bude hrát už od 16.00 hodin. Na Moravě hrají Kladeňáci poměrně často dříve než v tradičních 18.00 hodin. Zejména o víkendech. Důvodem je špatné vlakové spojení ve večerních hodinách. Tentokrát je však důvod jiný. Až úsměvný. Domácí klub totiž upřednostnil třetí semifinále druhé nejvyšší soutěže, takže extraliga bude předzápasem duelu Volejbal Brno – Beskydsko!

Právě zmíněný brněnský klub posílili ke konci dlouhodobé části někteří zkušení hráči extraligového celku. Jelikož nejde o stejný oddíl, museli přestoupit.

Play off začnou Orli v úterý večer v domácí hale  (od 20.10 hodin).  Zápas poběží přímým přenosem na programu ČT sport.

Zdroj: https://volleycountry.com/cz/extraliga/ti-nejlepsi-nikdy-nespi-vicemistr-vyzve-v-pripravnem-utkani-mistra-extraligy?fbclid=IwAR2I84NyGj4kskYecmv_EypuEDL9UVimTDe8lMeIaNOdmlEbH91XNDMN-pg