Orli splnili úkol a jdou na Brno

Volejbalisté Kladna splnili cíl. K poslednímu utkání dlouhodobé části jeli do haly Karlovarska, kde potřebovali získat bod k jistotě třetí příčky. Uhráli ho po třech setech, a byť nakonec padli 2:3, získali jistotu, že v play off budou mít Brno, které k Orlům přijede 19. března.

„Možná někdo říká, že máme přijatelného soupeře, začíná se však do nuly a my do play off půjdeme s maximální pokorou,“ řekl druhý kouč Kladna Petr Klár.

Na západě Čech podle jeho slov hosté odehráli výborně první a třetí set. „Tím jsem si posílili sebevědomí do závěrečné části sezony,“ doplnil.
Do koncovky prvního setu šlo Kladno i díky skvělé práci univerzála Baranova se čtyřmi body k dobru. Náskok si udrželo a blokem Sobotky sadu na první pokus ukončilo.

Také druhé dějství se obešlo bez dramatické zápletky. Tentokrát měli náskok domácí a také oni ho zužitkovali. První setbol využil blokující Zmrhal.
V klíčovém třetím setu si Kladno cestu za třetí příčkou zkomplikovalo. Vedlo 22:19, avšak během chvilky bylo srovnáno. Pak ale při servisu Sobotky získalo setbol, který uhrálo díky útoku soupeře do autu. Tím bylo jasné, že vicemistr ve čtvrtfinále na obhájce titulu nenarazí.

Do dalších setů nasadili trenéři méně vytěžované, převážně mladé borce a Západočeši duel otočili. „Dostali odměnu za to, že se celou sezonu dobře připravovali,“ řekl na adresu mladíků Klár.

Karlovarsko – Kladno 3:2.
Sety: -21, 20, -22, 18, 9. Čas: 105 minut.
Kladno: Baranov (13), Zajíček (6), Vemič (7), Habr (1), Hýský (17), Sobotka (11), libero Moník. Střídali: Blažek, Koloušek (1), Wallisch (3), Vostárek, Marel (7), Piskáček.

Zdroj: https://kladensky.denik.cz/ostatni_region/orli-splnili-ukol-a-jdou-na-brno-20190307.html