Orli končí základní část na Karlovarsku

Pokud volejbalisté Kladna dotáhnou čtvrteční předehrávaný extraligový duel na palubovce Karlovarska do tie breaku, budou mít před víkendovým kolem jistotu, že při předpokládané výhře Liberce nad Benátkami obsadí po základní části třetí místo. Tím by v play off pravděpodobně narazili na Brno, které je po oslabení o klíčové hráče přijatelným soupeřem do čtvrtfinále.

Jejich sok má nůž na krku. Je až pátý a hrozí mu, že vyřazovací boje nezačne na své palubovce. Hned v prvním kole může klidně narazit právě na Kladno.

Ač se Západočechům nedaří, asistent trenéra Orlů Petr Klár zvedá varovně prst. „Jedna výhra nad silným soupeřem dokáže tým nakopnout. Loni šlo Karlovarsko do play off z čtvrtého místa a nakonec vybojovalo titul. Určitě půjde výkonem nahoru,“ připomněl kouč s tím, že soupeř má kvalitní kádr a zdvojené posty.

Kladeňáci budou mít po čtvrtečním duelu tři dny volna a určitě si je nebudou chtít pokazit nepříznivým výsledkem. „Kluci jsou nastavený tak, že ví, že už teď se hraje o budoucí úspěch,“ uvedl Klár a podotkl, že druhé místo v poháru a případný postup do semifinále by byl úspěch, v nějž po odchodu univerzála Konečného nedoufali. „V duchu ale toužíme po ještě vyšší metě,“ usmál se druhý trenér Kladna a pochvaloval si, že po rozkouskovaném minulém týdnu konečně dobře potrénovali.

Čtvrtfinále play off začíná 19. března.

Zdroj: https://kladensky.denik.cz/ostatni_region/orli-konci-zakladni-cast-na-karlovarsku-20190307.html