Orli přemohli Kocoury i počtvrté

Pátou výhru v řadě si připsali na své konto volejbalisté Kladna. V krajském derby sice s Příbramí hladce prohráli úvodní sadu, další tři se však staly jejich kořistí. Kocoury tak zdolali i ve čtvrtém vzájemné utkání, včetně dvou pohárových.

Vítězové nepodali oslnivý výkon. Jejich kapitán Tomáš Hýský si to plně uvědomoval. „Chci poděkovat divákům, že po prvním setu neodešli. Já kdybych se na to koukal, tak bych nezůstal. Hlavně při pohledu na mě,“ hořce se usmál lídr Orlů, jenž byl nakonec se 16 body nejvíc bodujícím hráčem utkání.

Klid domácím nedávala situace na třetím až pátém místě, kde byly mezi minimální rozdíly.“Byl to hodně nervózní zápas,“ podotkl Hýský.

Kouč hostů Martin Kop mínil, že soupeř je od druhé sady jednoznačně přehrál na servisu.

„Nejvíc mi vadí, se připravujeme na věci, které pak nedokážeme sehrát. Byli jsme víc nešikovní. Kladno hrálo rutinovanější a kvalitnější volejbal na servisu. Nepodalo excelentní výkon, na nás to však stačilo,“ uvedl s tím, že ve čtvrté sadě dal příležitost méně vytěžovaným hráčům, kteří nezklamali.

Druhý trenér Orlů Petr Klár svůj tým omlouval. V týdnu měl několik mimovolejbalových povinností, takže nezbýval čas na přípravu.

„V prvním setu jsme to Příbrami usnadnili jedenácti chybami a od druhého jsme změnili koncept na servisu. Myslím, že Příbram tomu pak přestala věřit,“ řekl a podotkl, že Kocouři jsou nadále v jeho očích černými koni soutěže, i když je asi čeká předkolo play off.

„Jsou nepříjemným soupeřem a jsem rád, že se jim ve čtvrtfinále vyhneme,“ přiznal.

Kapitán poražených Martin Böhm mínil, že Kladno stabilněji podávalo. „V poslední době nám nejde mezihra a na tom musíme zapracovat.
Musíme také zapracovat na servisu,“ prohlásil.

Jak se má podávat ukázal nahrávač Orlů Filip Habr, jenž zakončil utkání dvěma esy. Celkem jich zahrál pět.

Orli se v domácím prostředí ukáží až 19. března, kdy je čeká první utkání čtvrtfinále play off. Základní část zakončí už ve čtvrtek na palubovce Karlovarska. (ka)

Kladno – Příbram 3:1.
Sety: -17, 20, 19, 19. Čas: 97 minut. Diváci: 500.
Kladno: Baranov (12), Zajíček (13), Vemič (3), Habr (9), Hýský (16), Sobotka (10), libero Moník. Střídali: Vostárek, Piskáček, Koloušek.

Zdroj: https://kladensky.denik.cz/ostatni_region/orli-premohli-kocoury-i-poctvrte-20190302.html