Kladno i přes nepovedený první set bere tři body

Středočeské derby hostila kladenská palubovka v rámci 21. kola UNIQA extraligy. Posledních jedenáct zápasů ovládli Kladenští, a tak hosté chtěli tuto nelichotivou sérii překazit. Po získaném první setu udělali skvělý první krok, avšak Kladno nedovolilo žádné zaváhání a zvítězilo. Kladno volejbal cz – Volejbalový klub Příbram 3:1 (17:25, 25:20, 25:19, 25:19).

Do zápasu vstoupil lépe domácí tým, který se chopil vedení 4:2. Odpověď Příbrami na sebe nenechala dlouho čekat a čtyřmi body v řadě otočila skóre ve svůj prospěch. Kladno se do dalšího vedení dostalo až za stavu 15:14, ale to bylo pro úvodní set naposledy. Na sérii šesti bodů hostů už Kladenští nedokázali zareagovat, a tak první set prohráli 17:25.

V začátku druhého setu si tým trenéra Fortuníka vytvořil hned sedmibodový náskok a chtěl nechat zapomenout na nepovedený první set. Kladno si náskok v poklidu hlídalo a se sedmibodovým vedením nadále mířilo vstříc vyhranému setu. Za stavu 20:11 se hosté vzepřeli k náporu a pěti body v řadě vykřesali kapku naděje. Příbram potřebnou dávku bodů na zdramatizování nezískala, a tak byl stav po dvou setech vyrovnaný.

I ve třetím setu se Kladno ujalo vedení 4:2 a zlepšeným výkonem chtělo potvrdit roli favorita zápasu. S přibývajícím časem rostl i kladenský náskok, konkrétně na 14:8 zablokoval Sobotka. Menší zaváhání jako v předchozím setu nepřišlo, a tak si Kladno v poklidu zajistilo druhý výherní set.

Ve čtvrté části to byla Příbram, která se poprvé v začátku setu dokázala dostat do vedení. Domácí za stavu 7:10 zabrali a otočili na 12:11. Příbramští nestíhali tempu Kladna a jejich ztráta se začala pomalu navyšovat (19:14). Žádné drama se během posledních míčů neudálo a Kladno si připisuje plný počet bodů za vítězství 3:1.

Počet diváků: 671

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Baranov, Zajíček, Vemič, Habr, Hýský, Sobotka, libero Moník. Střídali: Piskáček, Koloušek, Vostárek

Hosté: Böhm, Lech, Dolgopolov, Mikulenka, Wawrzynczyk, Graham, libero Juračka, Kop. Střídali: Suda, Hulpach, Rosenbaum, Trojanowicz, Kuchař

Zdroj: http://www.vasekladno.cz/sport/volejbal/9891-kladno-i-pres-nepovedeny-prvni-set-bere-tri-body