Kladenští volejbalisté vstali z mrtvých a Příbram porazili

Středočeské derby pod vysokou sítí mezi Kladno volejbal cz a Volejbalovým klubem Příbram nabídlo zajímavou podívanou. Po absolutně nepovedeném prvním setu se Orli neuvěřitelně zvedli a nakonec svého soupeře porazili v poměru 3:1.

Kladno volejbal cz – Volejbalový klub Příbram 3:1 (-17, 20, 19, 19)

Příbram určitě patří k velmi příjemným překvapením Uniqa extraligy, což dokazuje svými výsledky i hrou. V souboji s Kladnem sice nebyla favoritem, ale v úvodním setu dominovala. V polovině byl stav ještě vyrovnaný, ale potom hosté získali náskok, na který chybující Kladno nedokázalo odpovědět a nakonec prohrálo rozdílem třídy.

Po změně stran ale nabídlo středočeské derby úplně jiný obrázek. Svěřenci Milana Fortuníka začali hrát jako o život. Dařilo se jim prakticky všechno a Příbram najednou vůbec nestíhala. Byla horší na příjmu, při servisu, v útoku i na blocích. Náskok Kladna 21:12 však domácí hodně ukolébal a málem na něj doplatili, když hosté dokázali snížit až na rozdíl čtyř bodů 22:18. Dramatická koncovka se však naštěstí nekonala.

Třetí pokračování po vyrovnaném úvodu přinesla úspěšnou šňůru domácích, kteří se dostali na přelomu první a druhé půle sady do nadějného šestibodového náskoku 14:8. Ten se nakonec ukázal jako rozhodující. Kladno v pohodě dovedlo set do úspěšného konce a získalo určitou psychickou výhodu.

Hosté se však nechtěli lacino vzdát a v dalším, již čtvrtém pokračování začali znovu „kousat“. Vemič a spol. si nebezpečí uvědomovali a nenechali soupeře získat větší vedení než na rozdíl dvou, maximálně tří míčů. Těsně před druhým oddechovým časem se ujal vedení domácí celek stejným rozdílem bodů. To favorita „nakoplo“ a rázem utekl až na 20:15. Příbramský VK ještě zareagoval snížením na 22:19, ale víc již nezvládl.


„Měli jsme velmi těžký týden. V pondělí zápas v Ústí, potom pro klub nesmírně důležitá jednání se sponzory ohledně budoucnosti klubu a moc jsme netrénovali. Hráči nebyli stoprocentně připraveni na utkání s Příbramí, což se plně projevilo v prvním setu. Kluci se však semkli, protože jsme chtěli získat tři body, abychom se dostali na třetí místo v tabulce, což, což se podařilo a musím hráčům za bojovnost a zkušenost poděkovat,“ chválí asistent trenéra Petr Klár.


Sestava: Habr, Baranov, Vemič, Zajíček, Hýský, Sobotka – Moník. Střídali: Piskáček, Vostárek, Koloušek. Rozhodčí: Renčín – Krtička. Diváci: 900. Zápas trval: 96 minut.

Zdroj: https://kladenskelisty.cz/189670/foto-kladensti-volejbaliste-vstali-z-mrtvych-a-pribram-porazili/