Třetí příčku budou hájit u Labe

Po týdnu si volejbalisté Kladna zahrají před televizními kamerami. V pondělí v 17.05 hodin budou na severu Čech soupeřem Ústí nad Labem.

Kouč Milan Fortuník přiznal, že na jeho týmu v týdnu ležel stín hladké porážky ve finále Českého poháru s Českými Budějovicemi. „Myslím, že nás to trošku zasáhlo. Na klukách jsem to cítil. Problém byl, že jsme hráli pod své možnosti,“ vrátil se trenér k pohárovému finále s tím, že se snažili v tréninkovém procesu změnit. Zaměřili se na soutěživou formu, naordinovali hráčům těžkou posilovnu a také zařídili přípravný duel s Odolenou Vodou. Za zavřenými dveřmi kladenské haly porazili Odolena Vodu 3:1. „Nechali jsme hrát i kluky, kteří toho dosud moc nenahráli,“ přiblížil Fortuník. Zahráli si ale všichni, jen kapitán Tomáš Hýský dostal zdravotní volno.

Do konce základní části schází pouhá tři kola. Kladnu patří třetí příčka. Na druhý Liberec ztrácí pět bodů, na čtvrté Karlovarsko má bod k dobru a na dotírající pátou Ostravu dva body. „Při pohledu na tabulku je jasné, že si v Ústí a doma s Příbramí nesmíme dovolit zaváhat, abychom šli do posledního utkání v Karlových Varech šli v lepší pozici než domácí,“ řekl Fortuník a posteskl si nad začátkem sezony, kdy dosáhli na několik nepřesvědčivých výsledků.

První vzájemný zápas mezi Kladem a devátým Ústím nad Labem skončil 3:0 (23, 13, 17).

Zdroj: https://kladensky.denik.cz/ostatni_region/treti-pricku-budou-hajit-u-labe-20190225.html