Orli vyučovali disciplínu servis

Po víkendu opustili volejbalisté Kladna třetí příčku extraligové tabulky. Po pondělní dohrávce v Ústí nad Labem se však na třetí pozici vrátili. Na severu Čech podali kvalitní výkon oceněný hladkou výhrou 3:0.

Velkou devizou vítězů byl servis, jenž jim naopak nešel před týdnem ve finále Českého poháru s Českými Budějovicemi. „Dnes to byla naše silná stránka. Byl jsem ale rád, že v naší hře byly i jiné dobré prvky. Byli jsme také semknutější než před týdnem,“ řekl kouč vítězů Milan Fortuník, který přiznal, že zmíněná pohárová porážka zanechala na jeho týmu stopy, což bylo cítit na trénincích.

Trenér Severočechů Jakub Salon mohl svému protějšku závidět, jak jeho svěřencům lepilo podání. „Co se týče servisu, byl to náš nejhorší zápas. Jako bychom ho netrénovali,“ posteskl si.

První set ovlivnila kvalita podání nejvíc. Domácí z koncové čáry hodně chybovali, zatímco Kladenští i díky esům Vemiče a Sobotky získali náskok, který v závěru umocnily dva přímé body nahrávače Habra.

Do osudu druhé sady významně zasáhl opět Habr, při jehož servisu Orli odskočili až na 15:10. Od té chvíle na palubovce jednoznačně kralovali. Za devítibodového rozdílu dostali příležitost i mladíci Piskáček a Wallisch.

V třetím dějství Severočeši zlepšili přihrávku. Vedli už 14:11, favorit ale chvilkovou krizi ustál. Blokem Zajíčka, jenž v den utkání slavil šestadvacáté narozeniny, šel do vedení 15:14 a s těsným náskokem mířili i do koncovky, kde se na chvíli přiklonily váhy na stranu domácích.

Kladenští ale v správnou chvíli přestali chybovat a navíc vytáhli svoji silnou zbraň, čili podání. Duel zakončilo eso nejlepšího hráče utkání Miloše Vemiče. „Doufám, že nám to tak půjde i v sobotu proti Příbrami,“ přál si srbský smečař ve službách českého vicemistra.

Ústí nad Labem – Kladno 0:3.
Sety: -20, -18, -22. Čas: 74 minut.
Kladno: Baranov (19), Zajíček (7), Vemič (12), Habr (8), Hýský (10), Sobotka (4), libero Moník. Střídali: Piskáček, Wallisch.

Zdroj: https://kladensky.denik.cz/ostatni_region/orli-vyucovali-disciplinu-servis-20190225.html