Žáci Kladenských orlů sestoupili, kadeti vyhráli

Další kolo Českého poháru žáků ve volejbale hostila kladenská sportovní hala. Ovšem domácímu celku se tentokrát nedařilo.

Žákovskému Kladnu se nepodařilo na domácí palubovce navázat na úspěšné tažení z minulého kola. Prohry se Sokolovem, Novým Jičínem a Českými Budějovicemi byly nečekaným zklamáním. Výhry nad Prahou, Znojmem a Ostravou nestačily na lepší než sedmé místo konečné tabulky a s ním také sestup do horší osmičky účastníků dlouhodobé soutěže. Přes neúspěch je třeba vyzdvihnout výborný výkon kapitána družstva Tadeáše Drozda.
Soupiska: Drozd, Kubelka, Gottesman, Demeter, Stružka, Hůla, střídali Hajník, Brůha, Štorkán, Covalciuc, Herman a Lorenc.

To kladenští kadeti si vedli o poznání lépe. V posledním kole krajského přeboru porazili jak Rakovník, tak Komárov. V obou zápasech se podařilo vyhrát 3:0 a připsat si tak 6 bodů do tabulky. „S předvedeným výkonem přes výhry nad slabšími soupeři nemůžu být spokojen. Takovou ´habeš´ jsem v našem podání ještě nezažil,“ komentoval vystoupení mladých orlů trenér Jiří Kopecký. Poslední březnový víkend se kadeti představí na domácím hřišti ve finálovém turnaji.
Sestava: Mezera, Machek, Lorenc, Deák, Sláma, Kunc, libero Kamarád, střídali Zeman a Bartoň.

Zdroj: http://www.vasekladno.cz/sport/volejbal/9821-zaci-kladenskych-orlu-sestoupili-kadeti-vyhrali