Pod vysokou sítí Kladno může myslet i nadále na zisk Českého poháru!

Adam Zajíček a spol. zvládli velmi dobře semifinálové utkání Českého poháru a po vítězství Kladna volejbal cz nad VK Karlovarsko 3:1 je čeká v dnešním finále Jihostroj České Budějovice. Vzhledem k předvedenému výkonu určitě nejsou proti vedoucímu celku Uniqa extraligy bez šance na prvenství. 

Kladno volejbal cz – VK Karlovarsko 3:1 (22, -20, 18, 21)

Střetnutí přineslo velmi napínavou podívanou. Úvodní dějství bylo nesmírně vyrovnané. Rozdíl byl vždy minimální, jedno až dvoubodový. Rozhodující pro osud prvního setu bylo, že svěřencům Milana Fortuníka se podařilo ze stavu 19:19 odskočit na 21:19 a následně na 24:21. Koncovku tak zvládli na jedničku.

Západočeši po změně stran přidali a „uhodili“ v polovině sady, kdy dokázali ze stavu 10:11 získat rozhodující pětibodový náskok do druhého technického stavu 11:16. Na to nedokázali Středočeši adekvátně odpovědět a loňský mistr dokázal v klidu dovést druhé pokračování do vítězného konce.

Třetí set po vzájemném oťukávání do prvního oddechového času 8:8 se podařilo dobrým útokem vybudovat slibné vedení o tři body. Západočeský celek se snažil zmíněný deficit vymazat, ale rozjetí Kladeňáci již nedali soupeři šanci a nakonec vyhráli jednoznačně s náskokem sedmi míčů.

Zdálo se, že velkou psychickou výhodu Adam Zajíček a spol., okamžitě využijí, zvláště když ve čtvrté sadě brzy vedli 6:2.  Ovšem účastník Ligy mistrů se vzdát nechtěl a zlepšenou hrou na síti i v poli dokázal srovnat na 11:11. Středočeský celek však prokázal v sobě hodně vnitřní síly. Znovu získal mírný náskok a tentokráte již Karlovarsku šanci na zvrat nenabídl a závěr zvládl bez větších potíží. Může tak i nadále snít o zisku Českého poháru.

„Utkání jsme nezačali dobře, dělali jsme spoustu chyb a soupeř hrál výborně. Nedařilo se ani Baranovovi, ale přesto jsme první set zvládli. Karlovarsko zaslouženě vyrovnalo, ale v té době jsme již zpřesnili hru a náš výkon šel hodně nahoru. Byla to i zásluha zlepšené hry Sergeje Baranova, jenž nakonec získal cenu pro nejlepšího hráče zápasu. Pochopitelně jsem pečlivě sledoval i druhé semifinále. Nelze říci, jestli Jihočeši budou těžším nebo lehčím soupeřem, Jihostroj má rovněž nesmírně kvalitní hráče, hraje trochu jiným systémem. Když předvedeme hru, jakou jsme se prezentovali ve třetím a čtvrtém setu, tak máme určitě šanci. Ale pokud se nám nebude dařit jako v prvních dvou setech, tak to bude nesmírně obtížné,“ nechává si otevřená vrátka kouč Milan Fortuník.

Sestava: Habr, Vemič, Zajíček, Baranov, Hýský, Sobotka – Moník. Střídali: Vostárek, Marel. Rozhodčí: Krtička – Renčín. Diváci: 1 000. Zápas trval: 97 minut.

Druhé semifinále: Dukla Liberec – Jihostroj České Budějovice  2:3 (-17, -22, 21, 23, -12)  

Finále Final Four Českého poháru mezi celky Kladno volejbal cz a Jihostrojem České Budějovice se uskuteční v pondělí 18. února od 19.15 hodin. Zápas přenáší přímým přenosem kanál ČT sport!

Zdroj: https://kladenskelisty.cz/189011/pod-vysokou-siti-kladno-muze-myslet-i-nadale-na-zisk-ceskeho-poharu/