Volejbalista Zajíček před ČP: Těším se na náboj zápasů o všechno

Fanoušci v Kutné Hoře se mohou již brzy těšit na špičkový volejbal. Od neděle do pondělí se v tamní hale Klimeška uskuteční Final four Českého poháru. Druhé semifinále svede dohromady Kladno a Karlovarsko. S kým jiným o něm hovořit než s hvězdou Středočechů Adamem Zajíčkem.

O víkendu jste ve šlágru extraligy porazili Liberec. V týmu asi panuje veliká pohoda. Nebo se mýlím?
Panuje, vždyť jsme porazili jednoho z adeptů na titul. Výsledek bych nazval vzpruhou, naše výkony po Vánocích nebyly přesvědčivé. Trápili jsme se a herní pohoda nebyla taková, jak v první polovině soutěže.

Kam řadíte úspěch v Českém poháru?
Je to jeden z našich dvou hlavních cílů. Jsem rád, že jsme postoupili do Final four a teď nám nezbývá nic jiného, než ho vyhrát. (usmívá se) Tím by se nám otevřela možnost hrát opět evropské poháry. Stojíme ale pevně nohama na zemi. Víme, že nás čeká těžký soupeř.

Budí úřadující mistři velký respekt?
Naší výhodou je, že se teď Karlovarsko trápí. Rozhodně nemá optimální formu. Zdá se mi, že si zbytek týmu moc nerozumí s nahrávačem Van Haarlemem. Zaslechl jsem, že se spolu kluci příliš nepřátelí. A je vidět spousta slabin.

Můžete být konkrétní?
Díry vidím na příjmu, ať už u Máry Zmrhala nebo Lukáše Vašiny. Faktorů, kterých můžeme využít, je ale více.

Za hvězdu soupeře jsme označili Filipa Rejlka. Jak moc je důležitý pro hru Varů?
Veledůležitý, stejně jako Ondra Hudeček, který je zraněný. Pokud bude mít Fíla svůj den, budeme to mít o padesát procent těžší. Je zkušený, prošel kvalitními soutěžemi, nic ho nerozhází. Otázkou je jeho momentální pohoda a forma.

Nedávno jste posílili o olympijského medailistu z Atén Sergeje Baranova. Je pro vás setkání s ním inspirativní?
Cíl dostat se na olympiádu mám odmalička. Považuji za odměnu, že se mohu učit od takového hráče. On je profesionál každým coulem. Je mu 38 let a za celou kariéru měl jediné zranění. Klobouk dolů před ním. Snad ho dlouho udržíme. Naše výkonnost s ním půjde jen nahoru.

Zpět k Final four. Koho favorizujete z druhého semifinále?
Osobně přeju postup Liberci a věřím, že i vyhraje. Teď jsme kluky porazili, mají ale formu, náš zápas rozhodly maličkosti. Budějovicím vyšla první polovina sezony. Teď jim trochu došel dech. Naopak výkony Liberce stoupají.

Kutná Hora není volejbalovým městem. Co říkáte rozhodnutí hrát tam Final four?
Překvapilo mě a mám z něj určité obavy. Snad budou neopodstatněné. Pokud vím, tak tam Karlovarsko už jednou trénovalo a má se jednat o příjemnou a útulnou halu. To by nám mohlo vyhovovat. Snad přijdou i diváci. Osobně se těším na náboj zápasů o všechno.

Očima soupeře – Filip Rejlek:
„Adam je stálicí základní sestavy. Velmi rychlý blokař, výborný útočník. Nahrávač Kladna se o něj může opřít.“

Zdroj: https://kladensky.denik.cz/ostatni_region/volejbalista-zajicek-pred-cp-tesim-se-na-naboj-zapasu-o-vsechno-20190213.html