V napínavém zápase Kladenští Orli nakonec Liberec přehráli

V sobotním zápase nastoupili Kladenští proti liberecké Dukle v maskáčových dresech, kterými vzdali poctu novodobým válečným veteránům. Po napínavé pětisetové bitvě nakonec zvítězili Orli poměrem 3:2.

Orli doslova ovládli první dějstí a Liberec se jen marně snažil vyrovnat. Kladno jim v průběhu hry dokonce odskočilo na rozdíl sedmi bodů, který se Libereckým už nepodařilo vyrovnat a první sadu tak vyhráli domácí.

Do druhého setu pak ale lépe vstoupili hosté. Převálcovali hned v úvodu domácí tým pětibodovou smrští. Kladenští se však nechtěli nechat za hanbit a záhy Duklu dohnali na rozdíl pouhého bodu. Hosté však nenechali nic náhodě a převedli další čtyřbodovou jistotu. Druhý set tak získal Liberec.

Třetí sadu opět úspěšně od začátku ovládali Fortuníkovi svěřenci, kteří svým soupeřům utekli i o pět bodů. V napjaté atmosféře tak opět dotáhli set do úspěšného konce.

Aby se zachovala střídavá tendence celého utkání, čtvrtý set opět lépe zvládli Liberečtí. Vytvořili si hned od začátku náskok, který se jim podařilo udržet bez větších obtíží až do konce setu.

V pátém dějství předvedli Orli stejně velkolepý styl jako v prvním a nakonec se mohli radovat z vítězného utkání.

„Děkujeme za skvělou atmosféru v hale a těšíme se na příští víkend na Final Four Českého poháru,“ radoval se z vítězství trenér Milan Fortuník.

Zdroj: https://kladenskelisty.cz/188654/foto-v-napinavem-zapase-kladensti-orli-nakonec-liberec-prehrali/