Baranov kontra Štokr poprvé

Šlágrem víkendového kola volejbalové extraligy bude souboj třetího Kladna s druhým Libercem. Jelikož nesou Severočeši název Dukla, bude se hrát také na počest válečných veteránů z Kosova a Iráku. V hledišti budou minimálně tři, přičemž každý obdrží od kladenského klubu speciální dres.

Orli dobře ví, že je nečeká snadný úkol. Jejich sok totiž posledních devět utkání vyhrál za tři body! „Je to těžký soupeř, na kterého ale umíme. Taková utkání umí nahrávač Filip Habr, jehož výkon se soupeřem stoupá. Když je mentálně naložený, je to na týmu hodně znát. Očekávám, že roli lídra splní,“ uvedl druhý kouč Kladna Petr Klár.

Alfa omega úspěchu je vypořádat se s ofenzivním esem soupeře Štokrem, a to jak na síti na přihrávce. Druhý trenér Kladna přiznal, že je zvědavý právě na souboj univerzálů Baranova a Štokra.

V první polovině základní části vyhrálo Kladno pod Ještědem trošku překvapivě 3:2. Byl to první zápas bez univerzála Konečného, jehož tehdy výtečně nahradil Marel. „Odehrál skvělý zápas a vůbec celý tým odvedl nesmírně bojovný výkon,“ řekl Klár.

Minulý týden v Brně si při rozcvičce poranil čéšku v kolenu kapitán Hýský. Dobrá zpráva je, že v sobotu nastoupí. „Naše fyzioterapeutka a lékař odvedli skvělou práci. Dali ho dohromady za pár dní,“ smekl Klár.

Na kladenské palubovce si v barvách soupeře zahraje smečař Petr Šulista, jenž v létě přestoupil do Liberce. „Doufám, že mě diváci nepřivítají jako loni Filipa Křesťana. To by mě moc mrzelo,“ přiznal mladý smečař s tím, že očekává kvalitní duel. Takový, jaký bývá mezi první čtyřkou pravidlem.

Přiznal, že byť mají o šest bodů víc a parádní sérii k tomu, nepovažují se za favority. Spíš očekává vyrovnaný souboj.
Hra a hala Kladna jsou nepříjemné, navíc má Kladno s Libercem dobrou bilanci,“ vypočítal Šulista důvody, proč se nepasují do role favorita.

Navíc se na poslední chvíli seznamují s hrou nového kladenského univerzála Baranova, jenž se stále sžívá s míči gala a nízkou halou.
„Doufám, že se zvykne až po našem utkání. Podle toho, co má za sebou, to musí být kvalitní hráč,“ pousmál se Šulista, jenž loni pomohl v semifinále vyřadit svoje současné spolubojovníky.

Diváci budou moci u vstupu do haly přispět libovolnou částkou na nový zvon TGM, který byl odcizen z motyčínské kaple v 90. letech.

Zdroj: https://kladensky.denik.cz/ostatni_region/baranov-kontra-stokr-poprve-20190208.html