Na slezském nebi Orli pány nebyli

Volejbaloví Orli z Kladna byli v prvním setu sobotního extraligového utkání v Ostravě zřejmě myšlenkami zabořeni do pohodlných sedaček pendolina, jímž do hlavního města severní Moravy přicestovali. Jak jinak si vysvětlit nášup, který Kladnu místní v úvodní sadě uštědřili. A ovládli celé utkání 3:1.

Ve druhém, dramatickém a nekonečném setu sice hosté zvládli koncovku (31:33), žádné zlepšení výkonu však na programu nebylo. V posledních dvou sadách totiž český vicemistr zaspal začátky a nakonec si odvezl porážku 1:3 (-15, 31, -20, – 17).

Vítězové navázali na letošní výkony z domácího prostředí. „Byli konstantní na servisu a nebáli se riskovat. Po celý zápas byli v této činnosti lepší,“ uznal druhý kouč Kladna Petr Klár a podotkl, že se nemohli opřít ani o svou největší zbraň – blok. „Věděli jsme, jak blokovat, na lepší výsledek to však nestačilo.“

První vzájemný duel v sezoně pro sebe přitom Kladenští rozhodli rychlostí blesku, když svého soka srolovali hlavně díky skvělému servisu univerzála Konečného, jenž ale později odešel. Podle Klára byl ostravský duel bez univerzálů na obou stranách. „Nebyli moc dobře zapojeni, proto to byl spíše zápas smečařů,“ mínil a litoval porážky, protože by mohla zásadně pohovořit do postavení po základní části.

Ve čtvrtek hraje Kladno odvetu čtvrtfinále Českého poháru, ve kterém ve sportovní hale v Neratovicích přivítá Příbram, přičemž první utkání vyhrálo 3:1. Poprvé v kladenském dresu by se měl objevit ruský univerzál Baranov, jenž do Česka přiletí ve středu.

Extraliga volejbalistů – 16. kolo: VK Ostrava – Kladno 3:1 (15, -31, 20, 17).  čas: 105 min., nejvíc bodů: Menner a Janků po 20, Dvořák 13, Sedláček 7, Podlesny 6, Kotas 5 – Hýský 19, Zajíček, Vemič a Wallisch po 9, Sobotka 5.

Zdroj: https://kladensky.denik.cz/ostatni_region/na-slezskem-nebi-orli-pany-nebyli-20190119.html