Středočeské derby vyznělo pro unavené Orly

Volejbalisté Kladna si zhluboka oddechli. Mají totiž za sebou perné období. Během 49 dnů odehráli v extralize ,evropském CEV Cupu a Českém poháru čtrnáct těžkých utkání, a to víceméně v šesti sedmi lidech!

Posledním letošním duelem byl mistrák s Odolena Vodou, který po špatném začátku nakonec vyhráli 3:1.

První set zvládli celkem jednoznačně hosté. Karta se začala obracet v polovině druhého, kdy Orli v krátkém sledu nasázeli soupeři pět es (Sobotka, Habr). Kvalitu na servisu si udrželi i v dalším průběhu, přičemž utkání zakončili stylově – přímým bodem Miloše Vemiče.

Blokař vítězů Adam Zajíček mínil, že začali vlažněji. Možná měli v podvědomí porážku 2:3 z prvního vzájemného utkání. „Navíc se ne každý cítil po čtvrtečním utkání s Finy komfortně. Pak už se náš výkon stabilizoval a dál to bylo jen o naší koncentraci a víře,“ řekl a pochválil Odolku za kvalitní výkon.

Za tři body byl moc rád. „Bylo by velké zklamání prohrát doma před vánočními svátky před tak pěknou takovou návštěvou,“ konstatoval Zajíček a podotkl, že v rámci možností se s těžkým programem statečně porvali. „V našem týmu je zdravý duch. Chce vítězit,“ uzavřel.

Trenér poražených Jiří Šiller mínil, že po prvním vyhraném setu soupeři k výhře pomohli. „Udělali jsme spoustu až naivních chyb. Pustili jsme domácí do zápasu a ti toho pochopitelně využili,“ řekl.

Kladno – Odolena Voda 3:1.
Sety: -19, 17, 20, 17. Čas: 98 minut. Diváci: 500.
Kladno: Marel (13), Zajíček (13), Vemič (11), Habr (3), Hýský (15), Sobotka (11), libero Moník. Střídali: Wallisch (2), Vostárek, Jachnicky, Blažek.

Zdroj: https://kladensky.denik.cz/ostatni_region/stredoceske-derby-vyznelo-pro-unavene-orly-20181222.html