Paní Štěstěna ukázala kladenským Orlům přívětivou tvář

Po dvou dnech čekal hráče Kladno volejbal cz další složitý zápas. Na palubovce letos výborného Volejbalového klubu Příbram vyhráli 3:1, když druhou a třetí sadu získali až v prodloužení.

Volejbalový klub Příbram – Kladno volejbal cz   1:3 (15, -25, -24, -19)

Kladenské Orly po dvou dnech čekal další těžký zápas. Ve středočeském derby je čekal tým Příbrami. Domácí se ujali vedení 10:7, hosté sice snížili na 12:11, ale to bylo z jejich strany v úvodním setu všechno. Příbram si vybudovala rozhodující náskok pěti bodů, na což Kladno nedokázalo odpovědět a následně se jejich hra úplně rozpadla.

Ve druhé sadě se hostující celek herně zvedl, ale Příbram si věřila, a tak nebylo divu, že rozdíl byl maximálně jedno až dvoubodový. Ze stavu 17:17 sice Orli se ujali vedení 17:19 a pak dokonce měli tři setboly za stavu 21:24. Domácí čtyřmi vyhranými servisy šli do vedení 25:24, ale paní Štěstěna nakonec ukázala Vemičovi a spol. správnou stranu.

Podobná bitva byla na pořadu i ve třetím pokračování. Příbram hodně „zlobila“ a kladenský tým se nemohl výsledkově „utrhnout“.  Navíc hru silně poznamenal půlhodinový výpadek elektrické energie. A tak se zase konala dramatická koncovka. Hosté znovu prokázali vnitřní sílu a svého soupeře udolali opět se štěstím až v prodloužení.

Teprve v posledním klání se projevila psychická výhoda hostů. Na hráčích Příbrami se přece jen projevila nervová labilita po dvou smolně prohraných sadách. Kladeňáci získali ve druhé polovině sady čtyřbodový až pětibodový rozdíl, jenž byl rozhodující.

„Příbram začala zápas výborně. Vlétla na nás, prakticky nechybovala. Přesto v závěru jsme se přece jen začali herně zvedat. Od druhé sady jsme byli lepším mužstvem, ale musím přiznat, že nám ve druhé a třetí sadě pomohlo štěstíčko. Ve druhé jsme nedokázali využít tři setboly v řadě a domácí nakonec mohli vést 2:0 na sety. Naštěstí jsme to zvládli. Třetí set ovlivnil výpadek proudu, což nás hodně poznamenalo, měli jsme dost nepřesností, ale opět jsme sadu v prodloužení vyhráli,“ konstatuje trenér Milan Fortuník.

Sestava: Habr, Zajíček, Vemič, Marel, Hýský, Sobotka – Moník. Střídali: Blažek, Koloušek, Wallisch, Vostárek. Rozhodčí: Kvarda – Fink. Zápas trval: 123 minut. Diváci: 465.

Autor: Radek Cába / Kladenské listy