Derby pod vysokou sítí ovládlo Kladno

Další překvapení se nekonalo. Příbramští Kocouři sice v sobotním utkání 10. kola volejbalové extraligy vzdorovali ve středočeském derby posledním vicemistrům z Kladna, ale nakonec favorizovaným Orlům podlehli 1:3 na sety.

Příbram navázala na duel s Karlovarskem a v úvodu na domácí palubovce jasně dominovala. Jejím hráčům se dařilo nejen v poli, ale i na bloku, kde zářila především dvojice Graham – Lech, která dokázala eliminovat kladenskou oporu Hýského. Polský univerzál Lech navíc úspěšně skládal míče v útoku a Kocouři tak Kladno v první sadě smetli jasně 25:15. „Hráli jsme excelentně,“ řekl příbramský kouč Martin Kop. Jeho slova potvrdil i trenér Kladna Milan Fortuník „Nemyslím si, že by se na nás projevila únava z pohárového střetnutí. Příbram hrála dobře, což jsme čekali. Především Lech nám dělal velké problémy, ale i ostatní hráči soupeře nedělali chyby a my jsme naopak byli v útlumu.“

Orli se ale oklepali a v dalším průběhu vyrovnali hru. Následující dvě sady nabídly velkou přetahovanou o každý bod a rozhodnout tak musely až koncovky. V obou mělo více štěstí Kladno, které je získalo 25:27 a 24:26 a otočilo vývoj utkání. „Vyhrajeme první set a další dva dotáhneme do koncovky, kde si vytvoříme možnosti na jejich ukončení. Bohužel ve druhé sadě nám rozhodčí na setbol odpískal dvoják, ve třetím jsme měli dokonce dva za sebou, ale neuhráli jsme to naší hloupostí,“ zlobil se Kop. Jeho protějšek si naopak oddechl, že jeho tým zvládl třetí sadu, i když v jejím průběhu muselo být utkání přerušeno kvůli výpadku proudu. „Je to pro oba týmy stejné, ale my jsme poté hráli jako děti. Měl jsem strach, že utkání ztratíme. Ale zvládli jsme to. Koncovky druhého a třetího dějství byly rozhodující,“ měl jasno Fortuník.

Kladno ve čtvrtém setu dominovalo. Za stavu 19:24 proměnilo druhý mečbol, když servis příbramského nahrávače Dolgopolova skončil v zámezí. Orli se tak mohli radovat z vítězství. „Měli jsme trochu štěstí. Jsem velmi rád za tři body,“ přiznal Fortuník.

Naopak v řadách Kocourů z Příbrami bylo velké zklamání. „Když odcházíme bez bodů, tak si myslím, že jsme hodně hloupé mužstvo. Jsem naštvaný,“ zakončil Kop.

VK Příbram – Volejbal Kladno 1:3 (25:15, 25:27, 24:26, 19:25)

Zdroj: Kladenský deník /  Karel Smetana