Volejbalové mládí válcuje soupeře

Mladí orli mají za sebou z posledních kol svých soutěží stoprocentní úspěšnost. Béčko hraje po pauze tento víkend.

Junioři v nafukovací hale v Brjanské ulici s velkým přehledem vyhráli nad Českým Krumlovem 3:1 a 3:0. Jediný set soupeři povolili uhrát, když do zápasu pustili nejmladší členy své sestavy z lavičky náhradníků. Mezi orly vynikali svým výkonem především Blažek, Vostárek či Bartoň na liberu. „Lepší jsme byli hlavně na servisu i v útoku. Chvílemi to z naší strany vypadalo jako chlapský volejbal. Pravda je, že soupeř příliš nevzdoroval. Naše lavička však zatím nedosahuje kvalit hráčů, kteří jezdí na zápasy s áčkem,“ uvedl mládežnický trenér Jiří Kopecký. Junioři mají tento víkend soutěžní pauzu a osmého prosince hrají na palubovce pražského Dansportu, v jehož dresu kdysi hrávali orli Vostárek s Martynčou. Souboj ambiciózních celků první ligy slibuje zajímavý volejbal. Dansport je v tabulce druhý, Kladno o dva body zpět páté.

Kladenští kadeti přehráli Rakovník i Komárov 3:0 a potvrdili, že jsou proti těmto soupeřům minimálně o třídu lepší.

Tuto sobotu jede kladenské áčko do Příbrami (17.00) a béčko k dvojzápasu na hřiště rezervy Karlovarska (10.00). Kladenská rezerva je v druhé lize čtvrtá se stejným bodovým ziskem jako třetí Karlovarsko.

Sestava juniorů: Vostárek, Blažek, Jachnicki, Koloušek, Nekvinda, Kunc, libero Bartoň, střídali Drozd, Robovský, Sláma a Machek.

Sestava kadetů: Baroň, Kunc, Kubelka, Gottesman, Drozd, Zeman, Vait, Sláma, Deák, Lorenc, Machek.

Zdroj: Vaše Kladno / Jan Murárik