KP 4 – hodnocení trenérky, Kuby Kubišty a Davida Pergla

Nejlepší dárek k dnešnímu svátku mi nadělili moji svěřenci tím, že se utkali ve finále turnaje KP 4 v Benátkách nad Jizerou.

  1. místo: Kladno B
  2. místo : Kladno A

Díky, kluci.?

A – tým, ve složení David, Gandalf, Luky a Vojta 9, vyhrál skupinu a z prvního místa šel na druhý Mělník, se kterým si hladce poradil. Poté ho čekal soupeř nejtěžší, a to Odolena Voda A, která hned v prvním zápase ve skupině zametla s naším „ještě spícím“ Béčkem. Takže se očekávala bitva a vítězství v ní, znamenalo účast ve finále.
První set jsme jasně prohráli 18:25. Pak jsme se ale probrali, soupeř přidal několik chyb svých klíčových hráčů a zvítězili jsme opačným skóre 25:18. Tie-break začal lépe soupeř. V polovině setu se ale vedení přehouplo na naši stranu a dokázali jsme 15:12 zvítězit.

B – tým, ve složení Kuba Hlaváček, Kuba Kubišta, Michal Kratina a Matěj Kubelka, začal po slabém výkonu zmíněnou porážkou s Odolkou A. Pak už ale pokračoval bez zaváhání vítězstvími nad Benátkami A, B a Královým Dvorem, vždy shodně 2:0, až do finále. Potvrdilo se, že jedna porážka v turnaji nemusí nic znamenat a pokud přijde včas…….Finále začalo Béčko lépe a svoji herní převahu potvrdilo ziskem prvního setu 25:16. Ve druhém setu se hra vyrovnala, ale v závěru se více štěstí přece jen přiklonilo na stranu B – týmu, který zvítězil 26:24 a tím ovládl finále 2:0.

Céčko, dnes ve složení Kofláčci, Luky Mehes, Maxík a Matěj Náhlovský, také dokázalo vystoupit o příčku výš, když v souboji o 11.-12.místo zdolalo Odolenu Vodu D.?

Dnešní turnaj naznačil, že máme šikovné hráče s chutí do hry a že naše výkony mají stoupající tendenci.
Věřme, že to dokážeme potvrdit i v neděli 9.12., kdy na domácí palubovce přivítáme týmy Proseka, Kolína a Odoleny Vody B, v dalším kole KP 6 mladších žáků.

Trenérka Katka Svobodová

Náš první dnešní zápas neprobíhal dle našich představ. Odolena Voda A nás porazila 2:0, protože jsme nebyli rozehraní a dělali jsme hodně chyb. V dalších zápasech jsme už hráli lépe a porazili jsme všechna družstva 2:0. Jsme první, komu se podařilo porazit Králův Dvůr. Ve finále jsme se střetli s naším týmem A. V prvním setu jsme je porazili 25:16, ale druhý set byl hodně vyrovnaný, skončil nejtěsněji 26:24. Já, Kuba, Matěj a Michal jsme byli moc šťastní, že jsme první.

Naše chyby:

  • Špatný příjem
  • Málo mluvíme
  • Míče zadarmo neumíme chytře umístit

Co se nám dařilo:

  • Servis
  • Útok
  • Obětavost

Kuba Kubišta

Už na první zápas jsme nastoupili s tím, že jdeme pro výhru. To se nám hned potvrdilo a Odolku D jsme rozdrtili 2:0. Dařilo se nám moc nekazit a jsem spokojenej.

Druhý zápas proti Odolce B jsme taky vyhráli 2:0, ale kazili jsme hodně servis.

Třetí zápas proti Mělníku už byl těžší, ale mi jsme nedělali chyby a opět výhra 2:0.

Čtvrtý zápas by hodně těžký a vypadalo to na prohru, ale nakonec jsme otočili a zvítězili 2:1 a postoupili jsme do filnále!!!

Poslední zápas byl hodně těsný a vyrovnaný, hráli jsme proti Kladnu B. Prohráli jsme jenom proto, že jsme hráli každý za sebe a netoužili jsme po výhře tolik jako Kladno B. Po dlouhém boji jsme nakonec béčku podlehli 0:2.

David Pergl