Orlům to skřípalo jen v první sadě

Další tři body za hladkou výhru si připsali do extraligové tabulky kladenští volejbaloví Orli. Tým Ústí nad Labem porazili ve třech stech, přičemž vyrovnaný byl pouze první.

Domácí v něm dlouho tahali za kratší konec, až v jeho závěru se dokázali vymanit z minusu (23:22) a nakonec sadu nejtěsnějším poměrem vyhráli.

Dvě následující už byli jednoznačnou záležitostí. Zejména v druhé vítězům vycházelo vše, na co sáhli.

Nejvíc bodů, a to rovný tucet, si na své konto připsal univerzál Miloslav Marel, který mínil, že ze začátku cítilo Ústí šanci. „Pak už ale nekladlo odpor,“ podotkl borec, jenž s minimálním časem na tréninky solidně zaskakuje za Konečného a Martineze.

„Mám kontinuální falešnou formu,“ usmíval se s tím, že doufá, že Kladno sežene jiného univerzála. „Já se spíš cítím jako smečař. Jsem ale rád, že mohu pomoci, protože jsem tady začínal,“ řekl hráč, jenž před volejbalem upřednostňuje svoje zaměstnání.

Druhý kouč Kladna Petr Klár byl jednoznačnou výhrou překvapený. Také on potvrdil, že koncovka prvního setu rozhodla o osudu utkání. „To je typické Ústí. Když se jim daří, hrají naprosto skvělý volejbal. Pak jsou velmi nepříjemní. Po ztracené koncovce ale úplně odpadli,“ uvedl a podotkl, že za výhru 3:0 je moc rád.

V první sadě hrál jeho tým dlouho neurovnaně a těžko se dostával do hry. „Ale pak to začalo nahrávači Habrovi létat. Začal hrát pestře a rychle a mohli jsme se také opřít o skvělý příjem Vemiče a Moníka. Z pohledu přihrávky to byl náš nejlepší zápas,“ pochvaloval si Klár.

Vývoj zápasu dovolil trenérům nasadit do hry i čtyři mladíky, přičemž pro Wallische a Jachnickeho to byla extraligová premiéra.

„Potřebovali jsem vyhrávat za tři body, proto bylo málo možností tam mladé kluky dát. Jsem rád, že dnes mohli šanci dostat,“ dodal kouč.

Už ve čtvrtek hrají Orli opět doma. A bude to v 2. kole evropského CEV Cupu. V jeho prvním utkání přivítají maďarského mistra Kazinbarciku. Vstup na utkání je zdarma a pozor: sbírat se budou plyšáci pro děti bez rodin!

Kladno – Ústí N/L 3:0.
Sety: 23, 13, 17. Čas: 72 minut. Diváci: 500.
Kladno: Sobotka (5), Zajíček (7), Habr (8), Hýský (11), Vemič (9), Marel (12), libero Moník. Střídali: Vostárek, Blažek, Koloušek, Jachnicky, Wallisch.

Zdroj: Rudolf Muzika / Kladenský deník