Kladno zdolalo hladce Ústí

Kladenští minulý týden překvapivě vyhráli v Liberci a odčinili poslední prohru s Brnem. Ústí si po skvělém začátku připsalo tři prohry v řadě a vytáhnout se chtělo právě na Kladně. Sérii porážek tým ze severu nepřekazil, jelikož Kladno zvítězilo 3:0. Kladno volejbal cz – Volejbal Ústí nad Labem 3:0 (25:23, 25:13, 25:17).

Volejbalisté z Ústí si v úvodu utkání vytvořili dvoubodový náskok, který se Kladnu nedařilo stáhnout. Oba týmy si nadále až na výjimky připisovaly stále po bodu, a tak se skóre vyvíjelo stejným tempem. Vyrovnání po smeči od Miloslava Marela na 20:20 zvedlo ze sedadel i diváky, dramatická koncovka prvního setu byla na světě. Poprvé se Kladno dostalo do vedení až za stavu 23:22 po bloku Adama Zajíčka. To už z rukou nepustilo a tentýž hráč připsal Kladnu vítězství v úvodní sadě.

Do vedení ve druhém setu se domácí dostali o poznání dříve, už za stavu 3:2. Ústí sice srovnalo, ale Kladno rozjelo svoji mašinu a pěti body v řadě soupeři začalo utíkat. Ve druhé sadě předváděli Středočeši diametrálně rozdílný volejbal oproti předchozímu setu a dokázali si vytvořit až desetibodový náskok (17:7). Šanci ukázat svůj potenciál dostal univerzál Dominik Wallisch, který hned první smečí nedal příjmu Ústí žádnou šanci. Kladno si v klidu dokráčelo pro vítězství ve druhém setu 25:13.

Třetí sada, na podání se postavil Filip Habr a dvěma esy poslal Kladno do vedení 4:1. Domácí si udržovali náskok o čtyři body a mířili vstříc vítězství. Hosté ještě vystrčili růžky a stáhli ztrátu na dva body, ale Kociho podání následně ohrozilo pouze redaktory daleko za palubovkou. Kladenští už žádné zaváhání nedovolili a připisují si důležité tři body.

Domácí: Marel, Zajíček, Sobotka, Habr, Vemič, Hýský, libero Moník. Střídali: Vostárek, Wallisch, Koloušek, Blažek

Hosté: Koci, Tibitanzl, Bartůněk L., Da Silva, Kramár, Wilson, libero Kořínek. Střídali: Rybníček, Bartůněk V., Vodvárka, Průcha, Šulava, Jachnicki

Počet diváků: 410

Zdroj: Vojtěch Voštinka / Vaše Kladno