CEV cup proti Montana Volley hodnotí Tomáš Hýský

Dnešní zápas probíhal podobně jako naše poslední střetnutí proti pražským Lvům. 

Jen s jednou výjimkou, že se prohodil druhý set se třetím.

• První set: drželi jsme soupeře od začátku zápasu na odstup 3 až 4 bodů pod sebou a k ničemu zvláštnímu jsme je nepustili. Výborně nám fungoval servis, kde jsme neměli žádný problém plnit taktický pokyn trefovat daného hráče z Montany. Od toho se odvíjela i naše obrana na sítí i v poli.

• Druhý set: tam se hra maličko změnila, že za kratší konec jsme celý set až do koncovky tahali my a stále se nám nedařilo soupeře dohnat. Obě družstva ztrátovala na výbornou, bohužel u nás jsme hned na začátku udělali 2 chyby a tím vznikl domácím potřebný náskok, který se nám povedlo smazat vlastně až v úplně koncovce. V tu chvíli (24-24) přišel na servis Filip Habr a dvěma skvělými servisy ukončil celý set v náš prospěch.

• Třetí set: byla to téměř kopie toho prvního, rychle jsme se ujali vedení, které jsme drželi po dobu celého setu. Soupeř neházel flintu do žita, několika výbornými dlouhými výměnami nám naznačil, ze se nevzdají bez boje, když tyto body získali na svou stranu. Ale to bylo asi tak vše. Následně jsme ubránily několik balonů a celý zápas ukončil z hlavního kůlu Konec. A byl to opravdu KONEC. Naše vítězství 3-0 je ale jen pouze půlka úspěchu k postupu do další fáze poháru CEV.

Chtěl bych vyzdvihnout práci celého týmu v dnešním zápase, kde každý plnil svou práci a nenechali jsme se ani lehkým výpadkem ve druhém setu rozhodit a zápas tak dospěl v naše vítězství. Děkujeme také za českou podporu v Montaně, kam dorazili dva naši FANS a pomohli nám vytvořit alespoň lehkou českou kulisu.

Díky všem, co nám fandí! Hýzy

Tomáš Hýský, kapitán Kladno volejbal cz