Konečný a spol. jsou jednou nohou ve druhém kole CEV Cupu!

Hráči Kladna volejbal potvrdili, že svoji výrazně zlepšenou formou mohou uspět i v Evropě. V prvním kole CEV Cupu dokázali vyhrát na palubovce bulharského týmu Montana Volley hladce 3:0 a mají nakročeno k postupu do další fáze.

Montana Volley – Kladno volejbal cz 0:3 (-18, -24, -19)

Sázkaři mírně favorizovali celek Kladna. První set jim dal za pravdu. Hostující tým si hned na začátku vybojoval náskok tří, čtyř bodů až do druhé třetiny setu, do stavu 13:16. Vzápětí přišel rozhodující náskok hostů, kteří se „utrhli“ až do stavu 14:19 a později na 16:23, na který nedokázala Montana zareagovat. Český tým tak zvládl koncovku bez problémů.

Po změně stran se odehrával jiný děj. Bulharský celek ukázal svoji sílu. Po vyrovnaném začátku se Montana dostala do mírného vedení, které si udržovala až do stavu 20:18. Hostům se podařilo vyrovnat a nastal boj o každý míč. Domácí, které podpořila jen hrstka fanoušků, se dopracovali k setbolu 24:23, na který zareagoval trenér Fortuník oddechovým časem. Ten Kladeňákům hlavně psychicky určitě pomohl, protože třemi získanými body v řadě nakonec získali i druhou sadu.

Prohrané druhé dějství definitivně zlomilo odpor Montany. Kladenští orli „ulétli“ hned v úvodu svému soupeři na rozdíl pěti míčů, 3:8, a tento luxusní náskok si udržovali až do koncovky setu a zároveň celého zápasu. Bulhaři nedokázali najít žádnou protizbraň. Výhra 0:3 dává Kladnu velkou naději na postup do druhého kola CEV Cupu.

„Musím říci, že jsme měli utkání pod naší kontrolou. Pouze ve druhém setu jsme na začátku udělali tři chyby a Montana se probojovala k setbolu. Za této situace jsme si pomohli stejně jako v posledních střetnutích dobrým servisem. Třetí sadu jsme již zvládli zase v pohodě. Když domácí srovnám třeba s Galati, tak Rumuni měli loni podstatně lepší celek. Uznávám, že jsme blízko postupu, ale doma musíme uhrát dva sety. V žádném případě nesmíme soupeře podcenit, zvláště když chceme postoupit,“ konstatuje spokojený kouč Milan Fortuník.

Sestava: Habr, Zajíček, Vemič, Konečný, Hýský, Sobotka – Moník. Rozhodčí: Herbik (Polsko), Vasileadis (Řecko). Diváci: 250. Zápas trval: 75 minut.

Zdroj: Radek Cába / Kladenský deník