Eagles porazili Lvi z Prahy – hodnocení Milana Moníka

V sobotu 3.11. kladenští Orli zavítali na horkou půdu Pražských lvů plni očekávání, zda-li zopakují stoupající formu z posledního domácího zápasu s Ostravou!
Musím říct, že se mi moc líbil náš nástup v prvním setu. Na začátku jsme do toho vlítli přesně tak, jak jsme si říkali před zápasem a to byl náš kvalitní servis a dobrá hra na ztrátu. Myslím si, že jsme Pražany zaskočili a celkem v poklidu jsme si došli k výhře v prvním setu 25:18.
Před začátkem druhého setu jsme si řekli, že po celkem lehkém prvním setu to v druhém bude o to těžší. A že nesmíme polevovat na servisu a útoku, což se nám dařilo a vyhráli jsme i druhý set v poměru 25:19. Myslím si, že pro oko diváka to byl výborný volejbal a parádní atmosféra.
Přišel na řadu set třetí a všichni víme, že ten poslední krok je vždy nejtěžší. A taky byl. Praha začala hrát odvážněji jak na servisu, tak v útoku na ztrátu. Více čapali v poli a následně dohrávali z těžkých bodovek, ale jsem rád, že naší bojovností a obětavými zákroky v poli jsme se udrželi Pražanům v patách a dále si věřili, protože do koncovky jsme šli my s hlavou vzhůru a vedli 24:23. Pak ještě Lvi vyrovnali stav esem rovnou z podání na 24:24. Následovala naše ztráta a vedení 25:24. Pak už to bylo v režii našeho nahrávače Filipa Habra, který se opřel do servisu a po špatném příjmu zakončoval Miloš Vemič a ukončil zápas 26:24 pro kladenské Orly.
Konečně jsme začali předvádět kolektivní hru, která nás zdobila v loňském ročníku. Byl to týmový boj o každý míč.
Milan Moník, libero Kladno volejbal cz