Suverénní volejbalisté Kladna smetli Ostravu za hodinu!

Kladno volejbal cz konečně ukázalo svojí sílu. Po výborném výkonu dokázali domácí zdolat nevyzpytatelný celek VK Ostrava po pouhých šedesáti sedmi minutách jednoznačně 3:0.

Kladno volejbal cz – VK Ostrava    3:0   (16, 14, 18)

Kladenští volejbalisté po čtvrteční předehrávce v Benátkách nastoupili doma proti Ostravě. První sada ukázala obrázek, jakým se svěřenci trenéra Fortuníka prezentují. Po vyrovnaném začátku přišlo údobí, kdy se domácím dařilo téměř všechno. Ze stavu 7:7 se dostali do vedení díky servisu Konečného 15:7 a nakonec 20:8. Ale znovu přišel menší výpadek v setu. Hosté snížili na 23:15, ale koncovku Zajíček a spol. naštěstí zvládli.

V podobném duchu se odvíjela i druhá sada. Kladno pokračovalo v zodpovědném výkonu, navíc se domácím mimořádně dařilo při podání. Brzy vedli 13:6 a 23:11. Severomoravský celek se nezmohl na větší odpor, a tak konečný rozdíl byl jedenáctibodový.

Třetí pokračování mělo obdobný scénář. Kladno pokračovalo ve velmi dobrém výkonu. Vytvořilo si v polovině setu náskok šesti míčů, který si udržovalo prakticky až do koncovky. Zaslouženého vítězství se dočkali Středočeši prakticky po hodině hry.

„Po sérii nevyrovnaných výkonů jsme konečně chtěli vyhrát bez větších nervů. Musím přiznat, že jsme byli obezřetní, protože soupeř nehrál v předchozích zápasech vůbec špatně. Naštěstí se nám mimořádně dařil servis, který celý zápas prakticky rozhodl. Přiznávám, že ve třetí sadě jsem měl až do stavu 9:9 obavy, zda nepřijde výpadek jako v předešlých utkáních. Naštěstí jsme se mu vyhnuli. Co se týká dosavadních výkonů Davida Konečného, jsem rád, že je zde. I on sám nám chtěl pomoci kvůli tomu, že vinou zranění vypadl z loňské finálové série. Svoje kvality potvrdil v Benátkách, kdy servisem rozhodl tie-break, dnes zase přispěl k „rozletu“ týmu,“ hodnotí kouč Milan Fortuník.

Sestava: Habr, Zajíček, Vemič, Konečný, Hýský, Sobotka – Moník.  Rozhodčí: Kvarda – Fink. Zápas trval: 67 minut. Diváci: 450.

Více foto v článku: http://kladenskelisty.cz/181280/foto-suverenni-volejbaliste-kladna-smetli-ostravu-za-hodinu/

Zdroj: Radek Cába / Kladenské listy