Orli zadupali servisem Ostravu

Volejbalové Kladno spláchlo za 69 minut soupeře s dobrými referencemi. Ostravu smetlo díky výtečnému servisu 3:0.

„Po sérii nevyrovnaných výkonů jsme byli hodně obezřetní. Za hladkou výhru jsem rád,“ uvedl kouč Orlů Milan Fortuník.

Kapitána Tomáše Hýského těšilo, že po dlouhé době udrželi koncentraci po celé utkání. „K tomu nám šel enormně servis. Dnes jsem cítil, že jeden maká za druhého,“ řekl s vírou, že fanouškům spravili volejbalovou chuť.

První set byl vyrovnaný do stavu 7:7, než se na základní čáru postavil domácí univerzál David Konečný. Při jehož dělovém podání nahrálo Kladno devět bodů! „Pojal to jako trénink servisu,“ v hledišti se usmíval spokojený blokař ještě prvoligového Kladna Jiří Blažek.

„Byla to rychlovka. K ničemu jsme se nedostali a vlastně jsme utkání ani nezačali. Konečný přišel na podání a bylo po špílu,“ konstatoval kouč hostů Jan Václavík s tím, že soupeře ani nepotrápili na příjmu.

Podobný scénář měla druhá sada s tím rozdílem, že na servis se při skóre 7:6 postavil kapitán Tomáš Hýský. K šňůře šesti bodů ale museli více přiložit ruce k dílu jeho spoluhráči.

Nejzajímavější třetí set byl vyrovnaný do stavu 9:9. Pak šel na podání blokař Adam Zajíček a s pomocí bloků pomohl k šesti bodům v řadě.

Kladno nezvykle odehrálo utkání bez střídání. „Jestliže základní šestka táhla, nechtěli jsme nic riskovat,“ podotkl Fortuník.

Kladno – Ostrava 3:0.
Sety: 16, 14, 18. Čas: 69 minut. Diváci: 450.
Kladno: Sobotka (6), Zajíček (2), Habr (8), Hýský (11), Vemič (8), Konečný (16), libero Moník. Bez střídání.

Zdroj: Rudolf Muzika / Kladenský deník