Kladno bralo v Benátkách dva body

Benátky nad Jizerou v Kladně nedávno padly nejrychlejším možným způsobem 0:3 na sety. Dnes málem Kladenským orlům prohru vrátily. Hosté totiž výhru aspoň za dva body 3:2 urvali v pátém setu (25:20, 25:17, 16:25, 23:25, 15:10).

Pro finalistu posledních dvou ročníků play off zřejmě není v současné době nejšťastnější, když musí nastoupit proti celkům ze dna tabulky. Jak tým z Odoleny Vody, tak Zlín i Benátky většinu svých dosavadních bodů nasbíraly právě v souboji s Kladnem.

Přitom s posilou Konečným v sestavě si dnes Kladeňané na domácí borce v úvodních sadách vyšlápli. Ovšem od třetího setu se orli začali nepochopitelně trápit. „Je to jednoduché. Volejbal začíná servisem. Z každého průšvihu nás první dva sety vytáhl… Pak zase soupeř skvěle podával. Dal několik es, ale my mu hru taky ulehčili svými hrubkami. V pátém setu už jsme se vrátili k výborné hře na podání. Hodně nás podržel David Konečný. Podle mého názoru byl nejlepším hráčem utkání,“ uvedl pro Vaše Kladno manažer týmu Jindřich Neumann.

V sobotu zvou Kladenští orli své příznivce domů do sportovní haly na souboj s Ostravou (18.00).

Sestava Kladna: Vemič, Sobotka, Zajíček, Hýský, Konečný, Habr, libero Moník (Vostárek, Blažek, Martinez, Koloušek).

Zdroj: Vaše Kladno / Jan Murárik