Body projeli po taktické stránce

Bleskové vítězství nad Benátkami volejbalisty Kladna nenakoplo.

Na palubovce Zlína sice hladce vyhráli úvodní sadu, nakonec však odešli poraženi 2:3. Pro v extraligové tabulce poslední Valachy to byla první výhrav sezoně. V tie breaku však využili až devátý mečbol, přičemž vicemistři si nevypracovali ani jeden.

Pro druhého kouče poražených Petra Klára byla hra jejich týmu velkým zklamáním. „Od druhého setu jsme ustupovali od taktických pokynů. Podle předpokladů jsme odehráli pouze první sadu,“ řekl a prozradil, že v úvodním dějství servírovali na Čecha, pak už ale nebyli schopni taktický záměr plnit.

Ještě se zvedli v třetí části v dalších ale uspěli v euforii hrající Valaši. „V druhém setu jsme strčili hlavu do oprátky,“ prohlásil Klár.

Podobně hovořil blokař Kladna Adam Zajíček. „Zbytečně jsme prohráli nedisciplinovaností a nedodržením taktiky. Jakmile se nám nedaří, přestaneme se podporovat,“ povzdechl si a připomněl, že je v je nejbližších dnech čeká náročný program, včetně předehrávky s Benátkami a dvěma zápasy CEV Cupu s bulharským Montana Volley.

První duel hrají 6. listopadu na Balkáně.

Zlín -Kladno 3:2.
Sety: -17, 22, -18, 19, 17. Čas: 121 minut.
Kladno: Zajíček (11), Sobotka (1), Vemič (18), Hýský (21), Habr (11), Martinez (14), libero Moník. Střídali: Cedzynski (1), Hrdý.

Zdroj: Rudolf Muzika / Kladenský deník